Eurovision: «Οι ΑΒΒΑ δεν πρόκειται να εμφανιστούν του χρόνου στη Σουηδία»

ABBA

Το φημολογούμενο επετειακό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τη νίκη τους στη Eurovision φαίνεται πως απομακρύνεται οριστικά.

Το ενδεχόμενο να εμφανιστούν του χρόνου στη σκηνή της Eurovision, με αφορμή τα 50 χρόνια από τη νίκη τους στον διαγωνισμό, απέκλεισαν από κοινού ο Björn Ulvaeus και ο Benny Andersson. Τα δύο μέλη των ΑΒΒΑ μίλησαν στη Victoria Derbyshire στο BBC, μετά την 7η νίκη της Σουηδίας στη διοργάνωση από τη Loreen.

Συγκεκριμένα, όταν η Βρετανή δημοσιογράφος ρώτησε τους δύο άνδρες για το φημολογούμενο επετειακό αφιέρωμα το 2024 στη σκηνή της Eurovision επί σουηδικού εδάφους, τόσο ο Ulvaeus όσο και ο Andersson διέψευσαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της φυσικής παρουσίας του συγκροτήματος εκεί.

«Με τίποτα δεν το σκεφτόμαστε. Δεν θέλω να το κάνω. Και άμα δεν θέλω, δεν θα πάνε και οι υπόλοιποι. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Αν κάποιος πει όχι, ισχύει η γνώμη του ενός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Benny Andersson.

«Έτσι γίνεται η δουλειά για εμάς. Πιστεύω πως μπορούν να γιορτάσουν την 50η επέτειο των ABBA στη Eurovision ακόμη και χωρίς εμάς στη σκηνή», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Björn Ulvaeus.

Μάλιστα οι δύο μουσικοί αρνήθηκαν ακόμη και το ενδεχόμενο απλώς να παραστούν στη διοργάνωση τον Μάιο του 2024.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ζωντανή εμφάνιση των ΑΒΒΑ ήταν σε συναυλία τους το 1982, με τον Bjorn και τον Benny να ορκίζονται να μην περιοδεύσουν ποτέ ξανά όλοι μαζί. Φέρεται μάλιστα το 2000 το συγκρότημα να απέρριψε προσφορά ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για να παίξουν 100 συναυλίες στο τέλος της χιλιετίας, καθώς δεν επιθυμούσαν να ξαναβρεθούν μαζί με την Agnetha Fältskog και την Anni-Frid Lyngstad για να παίξουν, ακόμη και για μια νύχτα.

Το σίγουρο είναι πως η EBU δεν θα παραδώσει τα όπλα τόσο απλά, κάνοντας εκ νέου κρούση στα μέλη του συγκροτήματος για μία – έστω ολιγόλεπτη – εμφάνισή τους στη Eurovision του 2024 στη Σουηδία.