Eurovision: Ντέρμπι ο ελληνικός τελικός για Νikki και Λούκα – Καθοριστικός ο ρόλος της κριτικής επιτροπής

Διαβάστε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τι θα δούμε απόψε και ακούστε τι λένε οι ίδιοι οι υποψήφιοι λίγο πριν το μουσικό διαγωνισμό

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του ΟGAE, του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision, η Νίκη προηγείται κατά πολύ με 52,56% έναντι 39,53% του Λούκα. Ακολουθεί η Βαλάντω και το «The time is now» με 2,8%, η Αντιγόνη Ψυχράμη με το «It’s all greek to me» και 2,64%, το τραγούδι Χαμογέλα του «Τριημιτόνιο» με 1,59% και τέλος το «Come with me» των «Κόκκινων Χαλιών» με 0,88%.

Διαφορετική είναι η εικόνα σύμφωνα με το oikotimes.com το μεγαλύτερο eurovisioniko site της Ευρώπης. Εδώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Λούκας με 39,72% και ακολουθεί σε μικρή απόσταση η Νίκη με 35,33%. Η Αντιγόνη καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 15,59% και την ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η Βαλάντω που συγκεντρώνει το 4,73% των ψήφων. 2,31% είναι το ποσοστό για το τραγούδι των «Κόκκινων Χαλιών» ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει το τραγούδι των «Τριημιτόνιο» με ποσοστό ψήφων 2,31%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δημοσκόπηση του oikotimes ψήφισαν συνολικά 17.855 άτομα.

Άρα, αυτή που στην ουσία θα αποφασίσει για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision, είναι η κριτική επιτροπή η οποία συμβάλλει κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα και παραδοσιακά, έχει διαφορετική άποψη από το κοινό

Διαβάστε εδώ ποια είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Όσο τώρα για το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε απόψε…
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Eurovision, πάνω στη σκηνή την ώρα που γίνεται η παρουσίαση του τραγουδιού μπορούν να βρίσκονται μέχρι 6 άτομα.

Η Nikki Ponte θα είναι πλαισιωμένη από χορευτές ενώ προς το τέλος του τραγουδιού της επιφυλάσσει μια μικρή έκπληξη.

Η Αντιγόνη Ψυχράμη προτίμησε να έχει μαζί της στη σκηνή γυναίκες χορεύτριες ενώ οι πληροφορίες θέλουν τόσο την ίδια όσο και την Nikki Ponte, να εμφανίζονται με κορμάκια επί σκηνής, τα οποία θα έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Ο Λούκας Γιώρκας θα έχει μαζί του άνδρες χορευτές που θα χορεύουν ραπ ενώ τη στιγμή που το τραγούδι του «γυρίζει» σε ζεϊμπέκικο, εκείνος αναμένεται να ρίξει μια στροφή, όπως του τη δίδαξε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Οι Τριημιτόνιο θα συνοδεύονται επί σκηνής από αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

Η Βαλάντω Τρύφωνος και τα Κόκκινα Χαλιά επέλεξαν να είναι μόνοι στη σκηνή.

Ακούστε τι δήλωσαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, στο πάρτι που έγινε χθες βράδυ, για τον ελληνικό τελικό:

Διαβάστε ακόμα:

Αντίστροφη μέτρηση για τον ελληνικό τελικό – Πώς θα ψηφίσουμε

Ο ελληνικός τελικός live στο zappIT