Eurovision: Η Albina και οι Familja Kelmendi θα εκπροσωπήσουν την Αλβανία

Eurovision

Μία εξαμελής οικογένεια από το Κόσοβο θα πετάξει στο Λίβερπουλ με τα χρώματα της αλβανικής σημαίας.

Ο εθνικός τελικός της Αλβανίας (Festivali i Këngës) για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Pallati i Kongreseve στα Τίρανα και ήταν εντυπωσιακή. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Arbana Osmani, γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός στη γείτονα χώρα. Συνολικά 21 τραγούδια διαγωνίσθηκαν με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της τηλεόρασης RTSH, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο του κοινού, αφού δεν υπήρχε ψήφος από κάποια κριτική επιτροπή.

Νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν η Albina μαζί με τη Familja Kelmendi και το δυναμικό τραγούδι “Duje”, που αναφέρεται στην ιστορία μιας οικογένειας μέσα στην εποχή της κρίσης και το πώς αυτή κρατήθηκε ενωμένη παρά τις δυσκολίες.

H Albina Kelmendi γεννήθηκε το 1998 στο Κόσοβο. Παρακολούθησε μουσικές σπουδές, κλαρινέτο και πιάνο σε μουσικό σχολείο στη γενέτειρά της Pejë. Έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις με την οικογένειά της ως Family Band και έγινε ευρύτερα γνωστή το 2014 μέσα από τη συμμετοχή της στο «The Voice of Albania» όπου ήταν φιναλίστ.