Θεαματικό είναι το άλμα που έχει κάνει στα στοιχήματα για τη φετινή Eurovision η Δανία. Η χώρα της Σκανδιναβίας τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μία σημαντική κάμψη στις επιδόσεις της στον μουσικό διαγωνισμό, με πολλές της συμμετοχές να μένουν εκτός τελικού ή να περιορίζονται στις πολύ χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Ωστόσο, τα προγνωστικά για τη Eurovision της Βιέννης δείχνουν να την ευνοούν, αφού μέσα σε μόλις 10 ημέρες η Δανία έχει καταγράψει άνοδο 10 θέσεων, φτάνοντας από τη 16η στην 6η θέση των στοιχημάτων για τη νίκη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το αξιοπερίεργο είναι πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην ανακοίνωση οποιουδήποτε ονόματος γύρω από τον εθνικό της τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά σε περιπτώσεις χωρών που φημολογούνται δυνατά ονόματα για την εκπροσώπηση στον διαγωνισμό, πριν αυτά δοθούν τελικά στη δημοσιότητα.
Το παράδοξο με την περίπτωση της Δανίας όμως δεν έχει να κάνει με καλλιτεχνικά κριτήρια αλλά με τον πολιτικό παράγοντα, σύμφωνα και με τις συζητήσεις των Eurofans στα διάφορα fora γύρω από τον διαγωνισμό.
Όσο κι αν κάποιοι μάταια προσπαθούν να ισχυριστούν πως η Eurovision δεν έχει πολιτική χροιά, δυστυχώς η πραγματικότητα για ακόμη μία φορά τους διαψεύδει ρητά.
Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γροιλανδία φαίνεται πως είναι η “σπίθα” που πυροδότησε την αλματώδη άνοδο της Δανίας στα στοιχήματα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η τεταμένη κατάσταση στην παγωμένη αυτή επικράτεια του Βασιλείου της Δανίας μπορεί να πριμοδοτήσει την πορεία του τραγουδιού στη βαθμολογία, όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και του Ισραήλ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ