Eurovision 2024: Η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι προκρίθηκε θριαμβευτικά στον Μεγάλο Τελικό

Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι έριξε την τυχερή της ζαριά και πέρασε στον τελικό.

Η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» θα ταρακουνήσει ξανά στο στάδιο της Eurovision το Σάββατο 11 Μαϊου στις 22.00.

00.20: Ο δεύτερος ημιτελικός ολοκληρώθηκε

Οι δέκα χώρες που προκρίνονται είναι οι εξής:

Λετονία
Αυστρία
Ολλανδία
Νορβηγία
Ισραήλ
Ελλάδα
Εσθονία
Ελβετία
Γεωργία
Αρμενία

00.09: Ξενικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

24.00: Οι παρουσιάστριες συμμετείχαν σε διάφορα σκετς, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε ο περσινός Kaarija που είχε κλέψει τις εντυπώσεις για την Φινλανδία.

23.51: Το τρίτο διαφημιστικό διάλειμμα.

23.50: Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και οι γραμμές έκλεισαν. Τα αποτελέσματα έχουν κλειδώσει.

23.40: Η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε στη σκηνή και καθήλωσε, τραγουδώντας τη συμμετοχή που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση το 2005, το My Number One. Όλη η αρένα τραγούδησε μαζί της. Στη συνέχεια ακολούθησε η Charlotte Perelli με το Take me to your heaven και η Sertab Erener με το Everyway that I can.

23.34: Το διαγωνιστικό μέρος ολοκληρώθηκε και… Europe start voting now.

23.29: Το Europapa είναι μια ωδή στην Ευρώπη και στους γονείς του Joost Klein που έχουν φύγει από τη ζωή. Την παιχνιδιάρικη διάθεση διαδέχεται στο τέλος ένα συγκινητικό μήνυμα του καλλιτέχνη προς τον πατέρα του για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Η Ολλανδία είναι στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων.

23.25: Νορβηγική μπαλάντα συνδυασμένη με fοlk/rock για την Νορβηγία. Το τραγούδι κρύβει από πίσω μία ιστορία και αποτελεί ένα κάλεσμα. Πολλά ουρλιαχτά από την fronwoman του γκρουπ που σε κάνουν είτε να λατρέψεις το τραγούδι είτε να το μισήσεις.

23.22: Μπαλάντα για το Ισραήλ και την Eden Golan. Η συμμετοχή δέχθηκε γιουχαρίσματα στις πρόβες λόγω της εμπόλεμης της χώρας, κάτι που δεν συνέβη στο αποψινό live με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα.

23.17: Με χαριτωμένο και μοντέρνο τρόπο τραγουδά η Angelina Mango από την Ιταλία της για την πλήξη της. Η σκηνή μπερδεύεται με τα περίεργα ρούχα των χορευτριών και της ίδιας. Ένα ακόμα από τα φαβορί της βραδιάς. Η Angelina είναι κόρη του δημοφιλούς καλλιτέχνη Mango.

23.13: Η Εσθονία έχει το τραγούδι με τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία της Eurovision. Τη συμμετοχή των 5miinust & Puuluup σύγχρονη δεν τη λες, αλλά θυμίζει συμμετοχές των 00’s. Μαυροφορεμένοι άντρες με μουσικά όργανα στη σκηνή με το αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως εθιστικό λόγω των κινήσεών τους.

23.09: Δυναμική εμφάνιση από το Βέλγιο με τον Mustii να τα δίνει όλα στη σκηνή. Τόσο που κάποια στιγμή νομίζεις ότι είναι έξαλλος με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω του. Τι θα δείξει το τέλος του αποψινού πάρτι για τον τραγουδιστή;

23.05: Έναν πυροσβέστη ψάχνει η Nutsa για να σβήσει τις φωτιές που άναψε. Εκρηκτική χορογραφία, καυτές παρουσίες στη σκηνή και όλα κάπως γίνονται στάχτη από τις άγριες διαθέσεις της τραγουδίστριας.

23.00: Με ισπανικό ροκ κατέβηκε ο Άγιος Μαρίνος στην Eurovision. Πολύ χρώμα, παιχνιδιάρικη διάθεση, ανατρεπτικά κοστούμια και δυναμικό αποτέλεσμα σκηνικά για τους Megara… κι όμως δεν είναι από τα Μέγαρα.

22.56: Για μία «σκύλα» τραγουδούν οι Nebulossa για την Ισπανία, ενώ κυριολεκτικά θα λέγαμε ότι παραπέμπει στο αντίστοιχο ταξίδι της Άννας Βίσση με τις τσ…ς. Άλλη μία συμμετοχή εμπνευσμένη από τα 90’s.

22.52: Μόνος στη σκηνή ο Λετονός και πίσω του ένας κύκλος. Τα στοιχήματα δίνουν τελευταία τη χώρα στον ημιτελικό, παρά τις άψογες φωνητικές δυνατότητες του Dons.

22.47 Δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα.

22.44: Συμμετοχή βγαλμένη από πανηγύρι θα λέγαμε για την Αρμενία. Πολύ κέφι, χορός και μουσικά όργανα φαίνεται ότι θα φέρουν την Αρμενία στον τελικό. Η frontwoman είχε τραγουδήσει και ελληνικά πριν από λίγες ημέρες με την Μαρίνα Σάττι.

22.41: Σαν άμμος κυλά και χάνεται η συμμετοχή της Δανίας ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές. Δύσκολα τα πράγματα για την Saba, η οποία φιλοδοξεί να φέρει τη χώρα της στον τελικό.

22.36: Άλλη μία χορευτική συμμετοχή στην Eurovision με την Kaleen από την Αυστρία, που ενθουσιάζει τους fan. Οι επιρροές από τα 90’s και την Μαντόνα είναι εμφανείς. Πολύ επαγγελματική εμφάνιση που θα δώσει στη χώρα το εισιτήριο για τον τελικό.

22.30: Ο Slimane είναι νικητής του γαλλικού The Voice και ο λόγος είναι προφανής. Η ερμηνεία του γεμίζει το στάδιο και το εκτόπισμά του ίσως τον φέρει ψηλά την βραδιά του τελικού. Σίγουρα θα εκτιμηθεί από τις επιτροπές.

22.27: Ένα τρίλεπτο διαφημιστικό διάλειμμα και σε λίγο ξανά πίσω.

22.23: Κόκκινα χρωματισμοί και φωτιές και για την Τσεχία με την Aiko. Τα στοιχήματα θεωρούν ως δεδομένο πως δεν θα περάσει στον τελικό κα κάτι μας λέει ότι θα πέσουν μέσα.

22.19: Ένα από τα μεγάλα φαβορί της βραδιάς είναι η Ελβετία με τον Nemo και το «Code». Η συμμετοχή έχει τρομερές εναλλαγές και απίστευτες φωνητικές απαιτήσεις. Βέβαια, αυτό που ξεχωρίζει είναι και το ρούχο που επέλεξε να φορέσει ο Nemo, ο οποίος θέλει να «σπάσει» τον κώδικα.

22.14: Η σειρά της Ελλάδας έφτασε. Η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» έχει κλέψει από την αρχή τις εντυπώσεις και αυτό αποτυπώθηκε και επάνω στη σκηνή. Το μονόπλανο δίνει πολλή ζωντάνια στην εμφάνιση και η τραγουδίστρια με τους χορευτές κάνουν πολλές διαφορετικές κινήσεις με καθεμιά να μοιάζει σαν διαφορετικό concept. Πολύ δυναμική εμφάνιση με την Ελλάδα να βλέπει ήδη τον τελικό.

22.10: Μία περίεργη σκηνική παρουσία για την Αλβανία, που δεν φαίνεται να πείθει στοιχηματικά ότι θα περάσει στον τελικό με το «Titan». Παρόλα αυτά η φωνή της Besa είναι σαν κρύσταλλο.

22.06: Η Μάλτα με την Sarah Bonnici κάνει ποδαρικό στον αποψινό ημιτελικό της Eurovision. Κι όμως η σκηνική της παρουσία κάτι μας θυμίζει από… Ελένη Φουρέιρα και Chanel. Λάμψη, έντονες χορευτικές κινήσεις και πυροτεχνήματα κυριαρχούν στη σκηνή, μετατρέποντας τη συμμετοχή της χώρας σε ένα από τα bop της βραδιάς.

22.02: Οι παρουσιάστριες της βραδιάς, Malin Åkerman και Petra Mede, καλωσορίζουν το τηλεοπτικό κοινό όλων των χωρών στο Malmö Arena με τους θεατές στο στάδιο να χειροκροτούν.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2024 είναι γεγονός με την Μαρίνα Σάττι να δίνει απόψε τη δική της μάχη ώστε να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Μαΐου. Ο διαγωνισμός μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 και η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» εμφανίζεται στην 3η θέση.

Τον Β’ Ημιτελικό και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision σχολιάζουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β΄ Ημιτελικό είναι η εξής: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Στον Β’ Ημιτελικό, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI», που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.