Eurovision 2024: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός με την Μαρίνα Σάττι – Τα στοιχήματα για την Ελλάδα και τα μεγάλα φαβορί

Eurovision

Πλήρης οδηγός για όσα θα δούμε και θα ακούσουμε απόψε στον Β' Ημιτελικό της Eurovision. Σε ποια θέση φιγουράρει η Ελλάδα;

Η εβδομάδα της Eurovision 2024 συνεχίζεται απόψε με τον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης να ξεκινά σε λίγες μόλις ώρες. Η «πρώτη πράξη» του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης (7/5), όπου 10 από τις 15 συμμετέχουσες χώρες πήραν το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό.

Eurovision 2024: Αυτές είναι οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό

Μία από αυτές ήταν και η Κύπρος, με την 17χρονη Silia Kapsis να ανοίγει τη βραδιά και να ξεσηκώνει κοινό και τηλεθεατές με το Liar. Μεγάλα φαβορί της βραδιάς, όπως η Κροατία, η Ουκρανία και η Ιρλανδία, πέρασαν επίσης από τη σκηνή, λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα και φυσικά την πρόκριση για το show του Σαββάτου.

Σαφώς από τη λαμπερή βραδιά δεν έλειπαν και τα παρασκηνιακά περιστατικά που συζητήθηκαν ευρέως αμέσως μετά, όπως η εμφάνιση του Σουηδού Eric Saade με παλαιστινιακό κασκόλ στο χέρι, τα σχόλια της Ιρλανδής τραγουδίστριας για τους περιορισμούς που της έθεσε η EBU στην εμφάνισή της αλλά και η αποκάλυψη πως η σερβική τηλεόραση διέκοψε απροειδοποίητα τη μετάδοση του βραδιάς σε τρία από τα διαγωνιζόμενα κομμάτια.

Τι θα δούμε στον αποψινό Β’ Ημιτελικό;

Σειρά απόψε παίρνουν οι υπόλοιπες 16 χώρες που συμμετέχουν φέτος στη Eurovision, διεκδικώντας την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Αφού παρακολουθήσουμε μία… διαφορετική εκτέλεση του περσινού νικητήριου τραγουδιού από τις δύο παρουσιάστριες, Petra Mede και Malin Akerman, η Μάλτα ανεβαίνει πρώτη στη σκηνή, ανοίγοντας το διαγωνιστικό μέρος.

Η Μαρίνα Σάττι θα πάρει σειρά λίγα λεπτά αργότερα, αφού εμφανίζεται στην 3η θέση για την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα κομμάτια 5-6 και 8-9 θα έχουμε τα διαφημιστικά μηνύματα της βραδιάς, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αν και δεν συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, αφού προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Μετά την ολοκλήρωση και των 16 εμφανίσεων οι γραμμές της ψηφοφορίας θα ανοίξουν, ενώ κοινό και τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό και πρωτοποριακό interval act.

Πρωταγωνίστριες οι τρεις πρώην νικήτριες της Eurovision. Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα, 2005), Charlotte Perelli (Σουηδία, 1999) και Sertab Erener (Τουρκία, 2003) ενώνουν τις δυνάμεις τους προσκαλώντας τους Eurofans σε όλη την Ευρώπη να τραγουδήσουν μαζί τους σε ένα sing-along act εμπνευσμένο από το σουηδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Allsång på Skansen».

Αφού κλείσουν οι τηλεφωνικές γραμμές, θα ακολουθήσει ένα ακόμη act από την παρουσιάστρια Petra Mede και την τραγουδίστρια Charlotte Perelli, στο τελείωμα του οποίου θα εμφανιστεί και ο περσινός παραλίγο νικητής του διαγωνισμού, Kaarija, από τη Φινλανδία, ερμηνεύοντας μία σύντομη βερσιόν του Cha Cha Cha. Λίγα λεπτά μετά, θα έχουμε τα αποτελέσματα με τις 10 χώρες που θα λάβουν την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision του Σαββάτου.

Τι λένε τα στοιχήματα λίγες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό;

Τα δεδομένα στον δικό μας ημιτελικό φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με εκείνον της Τρίτης. Το νήμα της αποψινής βραδιάς κόβουν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, πρώτες Ολλανδία και Ελβετία, ενώ Ελλάδα, Ισραήλ και Αρμενία θεωρείται σίγουρο πως έχουν ένα από τα 10 χρυσά εισιτήρια για την πρόκριση. Από κοντά, επίσης, η Νορβηγία και η Γεωργία.

Στις πιο αμφίβολες θέσεις των στοιχημάτων βρίσκονται Βέλγιο, Αυστρία και Εσθονία, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια να μείνει εκτός Τελικού, όπως συνέβη στον πρώτο ημιτελικό με την Πολωνία και την Αυστραλία, που βρίσκονταν στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα. Ανοδικές οι τάσεις για τον Άγιο Μαρίνο, ενώ το όνειρο για πρόκριση φαίνεται να διεκδικεί σε έναν βαθμό και η Δανία.

Όλη η ομάδα του Zappit εύχεται ολόψυχα στη Μαρίνα Σάττι καλή επιτυχία στην αποψινή της μάχη στη σκηνή της Eurovision και με το εισιτήριο της πρόκρισης για τον Τελικό του Σαββάτου!

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης

Φωτογραφία: eurovisionworld.com