Eurovision 2023: Τα τραγούδια που προηγούνται για την Ελλάδα

Eurovision 2023

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Επιτροπής Κοινού για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision του 2023. Πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία;

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με επιτυχία η διαδικασία ακρόασης των 7 φιναλίστ τραγουδιών, που διεκδικούν το «χρυσό» εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού που επιλέχθηκαν από την ΕΡΤ άκουσαν για πρώτη φορά τα υποψήφια κομμάτια σε μία ειδική διαδικασία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα 70 μέλη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες των 25 και άκουσαν τα επτά τραγούδια με ακουστικά σε διαφορετικές αίθουσες, ενώ για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων διενεργήθηκαν self-test πριν από την είσοδό τους στον χώρο.

Eurovision 2023

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ καλωσόρισε τους 70 συμμετέχοντες και, αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες, ξεκίνησε η διαδικασία ακρόασης. Μετά το τέλος και των επτά κομματιών, στα 70 καλεσμένα μέλη χαρίστηκαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της ΕΡΤ και το σλόγκαν «Ήμουν κι εγώ ένας από τους 70», γεγονός που σχολιάστηκε θετικά και έγινε γρήγορα trend στο Twitter. Σημειώνεται ότι όλη η διαδικασία έγινε με την παρουσία συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και έρευνα που πραγματοποίησε το Eurovisionfun.com μετά από επικοινωνία με πολλά από τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, τρία είναι τα τραγούδια που προηγούνται στην κούρσα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 2023:

#1 Melissa Mantzoukis – Liar

#2 Klavdia – Holy Water

#3 Victor Vernicos – What They Say

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις λιγότερο θετικές εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση άφησαν τα:

#4 Leon of Athens – Somewhere To Go

#5 Monica – I’m Proud

#6 Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου – We Are Young

#7 Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out

Eurovision 2023

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού αποτελεί το 50,6% του τελικού αποτελέσματος, ενώ το υπόλοιπο 49,4% θα καθοριστεί από την 7μελή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

Μετά το τέλος των γιορτών, οι καλλιτέχνες με τις ομάδες τους θα συναντήσουν την καλλιτεχνική επιτροπή και τη διοίκηση της ΕΡΤ, ώστε να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την σκηνική εμφάνιση και την προώθηση του κάθε τραγουδιού, εφόσον αυτό επιλεγεί. Στην συνέχεια, η καλλιτεχνική επιτροπή θα δώσει τη δική της βαθμολογία, όπου σε συνδυασμό με την βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λίβερπουλ. Η ανακοίνωση αναμένεται μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.