Eurovision 2023: Η δημόσια συγγνώμη της Γαλλίδας εκπροσώπου για την απρεπή χειρονομία

Eurovision 2023

Η La Zarra δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για τη χαμηλή βαθμολογία που της έδωσε το κοινό της Eurovision.

Ο 67ος μουσικός Διαγωνισμός της Eurovision αποτελεί πλέον παρελθόν. Νικήτρια αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης η Loreen, η οποία κατάφερε να φέρει το έβδομο συνολικά τρόπαιο για τη Σουηδία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι σήμερα η Ιρλανδία.

Μετά από μία ιδιαίτερη βαθμολογία επιτροπών και κοινού, που προκάλεσε αντιδράσεις, το Tattoo βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Cha Cha Cha της Φινλανδίας, που ήταν το αγαπημένο κομμάτι του televoting.

Ωστόσο, η μάχη ανάμεσα σε Σουηδία και Φινλανδία δεν ήταν το μόνο από τα παραλειπόμενα της λαμπερής βραδιάς. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κοινού και συγκεκριμένα της βαθμολογίας που έλαβε το γαλλικό τραγούδι, η εκπρόσωπος της Γαλλίας, La Zarra, προέβη σε μία απρεπή χειρονομία.

Η Γαλλίδα pop star, απογοητευμένη από τους μόλις 50 πόντους που έλαβε από το televeoting και την 16η θέση στην τελική κατάταξη, πρόταξε το μεσαίο της δάχτυλο στην κάμερα που την τραβούσε εκείνη τη στιγμή. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αμηχανία στους παρουσιαστές και σχολιάστηκε έντονα στα social media.

Αφού πληροφορήθηκε την έκταση του γεγονότος, η La Zarra ανάρτησε ένα στόρι στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, διευκρινίζοντας τι ακριβώς συνέβη, τι εννοούσε με αυτή της την κίνηση και ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές της Eurovision.

La Zarra

«Ήθελα να διευκρινίσω ότι η χειρονομία που έκανα στο Green Room και ότι όλοι το σχολιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν προσβλητική. Σε καμία περίπτωση δεν έκανα το μεσαίο δάχτυλο. Ήταν απλώς μία χειρονομία απογοήτευσης, που σημαίνει «ό,τι να ‘ναι». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ζητώ συγγνώμη, εάν ήταν μία λάθος ερμηνεία», έγραψε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Γαλλίας στη φετινή Eurovision.