Eurovision 2023: Εκτός τελικού η Ελλάδα και ο Victor Vernicos

Όλα όσα έγιναν στην Liverpool Arena, στον Β' Ημιτελικό της Eurovision 2023

Εκτός του Μεγάλου τελικού της Eurovision 2023 έμεινε η Ελλάδα με τον Victor Vernicos, ο οποίος διαγωνίστηκε στον Β’ Ημιτελικό του διαγωνισμού, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι 10 χώρες που περνούν από τον Β’ Ημιτελικό στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2023 είναι με τυχαία σειρά οι:

  1. Αλβανία
  2. Κύπρος
  3. Εσθονία
  4. Βέλγιο
  5. Αυστρία
  6. Λιθουανία
  7. Πολωνία
  8. Αυστραλία
  9. Αρμενία
  10. Σλοβενία

Όλα όσα έγιναν στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023

23:38 Οι γραμμές έκλεισαν κι η αγωνία κορυφώνεται για τις 16 συμμετοχές. Η Ελλάδα με τον Victor Vernicos και η Κύπρος με τον Andrew Lambrou περιμένουν την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό.

23:22 Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Οι Έλληνες που βρίσκεστε σε χώρες του εξωτερικού μπορείτε να ψηφίσετε την Ελλάδα στις τηλεφωνικές γραμμές που δίνονται από το εκάστοτε κανάλι που μεταδίδει τον διαγωνισμό.

23:17 Η πολύ μακρινή Αυστραλία ολοκληρώνει το διαγωνιστικό μέρος του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2023. Οι Voyager με το Promise θέλουν να κλέψουν τις εντυπώσεις στο φινάλε των εμφανίσεων. Ο τραγουδιστής ξεκινά την ερμηνεία του μέσα από ένα γαλάζιο αυτοκίνητο. Το κοινό χειροκροτά σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Δυνατή συμμετοχή!

23:12 Προτελευταία χώρα για απόψε η Λιθουανία. H Monika Linkytė ξεκινά να τραγουδά μόνη της το Stay. Φορά ένα κοντό πορτοκαλί φόρεμα. Διάφορα σύμβολα εμφανίζονται στις οθόνες.

23:08 Στη σκηνή ανεβαίνει η Albina και τα υπόλοιπα 5 μέλη της Familja Kelmendi. Duje τραγουδούν σε μια σκηνή που επικρατούν τα χρώματα της γειτονικής χώρας. Μετά το πρώτο ρεφρέν χορεύουν όλοι κρατώντας κόκκινα μαντήλια, ενώ στη σκηνή βλέπουμε μέχρι και φωτιές.

23:05 H Teya και η Salena από την Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Who The Hell Is Edgar. Με ιδιαίτερο ρυθμό καταφέρνουν να ξεσηκώσουν την αρένα στο Λίβερπουλ.

23:01 Άγιος Μαρίνος και οι Piqued Jacks αναλαμβάνουν δράση με το Like An Animal. Το συγκρότημα φορά μαύρα λαμπερά ρούχα, με το ένα μέλος να φορά κόκκινο παντελόνι. Κόκκινα χείλη, μάτια και στίχοι του τραγουδιού πλημμυρίζουν τη σκηνή, με τον Νίκο Μαριάνο να έχει αναλάβει την εμφάνισή τους.

22:53 Η Iru από την Γεωργία βρίσκεται μόνη στη σκηνή με λευκό φόρεμα, ανάμεσα σε δύο τεράστιες οθόνες και ερμηνεύει το Echo.

22:49 Με vintage διάθεση και ντύσιμο έρχεται από την Σλοβενία το συγκρότημα Joker Out με το Carpe Diem. Δυναμική εμφάνιση…

22:45 Από την Πολωνία έρχεται η Blanka… Solo με φόρεμα μοβ-πορτοκαλί και 4 χορευτές. Στη συνέχεια αφαιρείται το πάνω μέρος του φορέματος…

22:40 Ώρα Ελλάδας! Ο Victor Vernicos με το What They Say ξεκινά το δικό του ερμηνευτικό ταξίδι πάνω στη σκηνή. Καθισμένος κι έπειτα ξαπλωμένος στο μπροστινό μέρος της σκηνής, ενώ στο δάπεδο απεικονίζεται ο ίδιος να ξαπλώνει, να περπατά και να σκαρφαλώνει, καθώς και διάσπαρτα γράμματα του ελληνικής αλφάβητου. Στη συνέχεια εμφανίζεται στο background το ολόγραμμα του. Στο ρεφρέν τραγουδά δυναμικά, χορεύει και ξεσηκώνει το κοινό. Ο 16χρονος Βίκτωρας τα έδωσε όλα για την Ελλάδα.

22:36 Η Dilja έρχεται από τη μακρινή και παγωμένη Ισλανδία με ασημί κοστούμι. Τραγουδά το Power και γύρω της ανθίζουν λουλούδια, ενώ εκείνη χορεύει και ξαπλώνει.

22:32 Ώρα για την Κύπρο μας να διαγωνιστεί απόψε στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision. Μόνος και ξυπόλυτος στη σκηνή ο Andrew Lambrou με το Break A Broken Heart, ντυμένος με μαύρα ρούχα. Καπνοί και νερό στο background που πέφτει από καταρράκτη. Ακολουθούν φωτιές ενώ ο ίδιος είναι καθηλωτικός στην ερμηνεία του και με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.

22:24 Με ντίσκο ανεβάζει τον ρυθμό ο Gustaph από το Βέλγιο με το κομμάτι Because Of You. Και σε αυτή την περίπτωση το ροζ ζει και βασιλεύει, ενώ η λύση της σκάλας φαίνεται πως είναι επίσης δημοφιλής φέτος. Τουλάχιστον, ζωντάνεψε λίγο η αρένα.

22:20 Με πιάνο εμφανίζεται η Alika από την Εσθονία και το τραγούδι Bridges.  Κυριαρχεί το μπλε σε αυτή την εμφάνιση, ενώ η ερμηνεία της είναι καθηλωτική και αρέσει στο κοινό.

22:16 Ο Theodor Andrei από την Ρουμανία παίρνει θέση πάνω στη σκηνή με το D.G.T (Off And On). Το ροζ φοριέται πολύ φέτος και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης παίζει την κιθάρα του και τραγουδά καθισμένος στην αρχή, ενώ στη συνέχεια περπατά στο εμπρός μέρος της σκηνής, ενώ πλαισιώνεται από ολογράμματα και μια χορεύτρια που χορεύει γύρω του. Δεν το λες και τη συμμετοχή που έκλεψε τις εντυπώσεις.

22:11 Από την Αρμενία έρχεται η Brunette με το Future Lover, ξαπλωμένη πάνω σε ένα τεράστιο πάνελ που φωτίζεται στις αποχρώσεις του ροζ και του λευκού. Εντυπωσιακός ο χορός της στη γέφυρα του τραγουδιού.

22:06 Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς μόλις ξεκινά με την Δανία. Ο Reiley τραγουδά «Breaking My Heart», μόνος, από την κορυφή μιας σκάλας, φορώντας ροζ πουά σακάκι και παντελόνι. Η σκηνή γίνεται ροζ και γεμίζει καρδιές.

22:00 Ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision μόλις ξεκίνησε! Οι τρεις εντυπωσιακές οικοδέσποινες καλωσορίζουν και απόψε τους θεατές και τους τηλεθεατές. Το κοινό τις αποθεώνει!

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ, όπου απόψε πραγματοποιείται ο Β’ Ημιτελικός του 67ou Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα με τον Βίκτωρα Βερνίκο και μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (στο studio θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μεϊδάνης που θα καλύπτει τα διαφημιστικά διαλείμματα με συνεντεύξεις και στοιχεία από την ιστορία του διαγωνισμού), καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση με τον Victor Vernicos να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Στον σχολιασμό του Β’ Ημιτελικού, όπως και του Μεγάλου Τελικού (Σάββατο 13/5) θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).