Eurovision 2023: «Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο, ούτε ότι πρέπει να της δώσουμε οπωσδήποτε 12»

Eurovision

"Εμείς όταν τελειώσαμε τη διαδικασία αυτή δεν ξέραμε τι βαθμούς είχαμε δώσει σε ποιες χώρες. Εμείς επιλέξαμε να βαθμολογήσουμε την καθεμία χώρα κατά πώς πίστευε ο καθένας μας", λέει ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Με το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή για την Eurovision 2023 στην Κύπρο να έχει προκαλέσει αίσθηση και πολλές αντιδράσεις, στην εκπομπή Ελένη συζητήθηκε το θέμα εκτενώς. Ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του My Radio 104,6, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής που ψήφισε στην Eurovision 2023, μίλησε σχετικά στην Ελένη Μενεγάκη

«Ο καθένας μόνος του και χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί δώσαμε τη βαθμολογία. Η βαθμολογία αυτή είχε αριθμούς από το 1 έως το 26. Όταν τελείωσε ο καθένας μας, το χαρτί αυτό το πήρε η συμβολαιογράφος και το έστειλε στην EBU. Εμείς όταν τελειώσαμε τη διαδικασία αυτή δεν ξέραμε τι βαθμούς είχαμε δώσει σε ποιες χώρες. Εμείς επιλέξαμε να βαθμολογήσουμε την καθεμία χώρα κατά πώς πίστευε ο καθένας μας.

Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο, ούτε μας είπε να δώσουμε οπωσδήποτε στην Κύπρο 12. Αυτό το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε, δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος για να γίνει.

Εμείς πήγαμε να κάνουμε μία δουλειά. Η δουλειά μας ήταν να ακούσουμε τα τραγούδια και να τα αξιολογήσουμε με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, χωρίς συναισθηματισμούς. Και το δικό μας αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα του κόσμου ήταν σωστό, γιατί ήταν η άποψη του καθενός», τόνισε ο Νίκος Νικολακόπουλος.