Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο

Eurovision 2022

Το "Ela" με την Ανδρομάχη έκαναν πρεμιέρα στην Eurovision 2022!

Το απόγευμα της Δευτέρα 2 Μαΐου πραγματοποίησε η Ανδρομάχη την πρώτη της πρόβα για τη Eurovision 2022 στο Pala Olimpico του Τορίνο. Η αποστολή της Κύπρου είχε στη διάθεσή της 30 λεπτά προκειμένου να γνωρίσει για πρώτη φορά τη σκηνή και να δει πως μπορούν να λειτουργήσουν όλα όσα σχεδιάσει για την παρουσίαση του κομματιού «Ela».

Mε αυτό τον τρόπο, λοιπόν, η Ανδρομάχη μπήκε και επίσημα στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για τη Eurovision 2022, καθώς η Κύπρος διαγωνίζεται στον β’ ημιτελικό στις 12 Μαΐου.

Τη σκηνική παρουσίαση έχουν αναλάβει οι διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτεχνικοί διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια ο Στέλιος Κουδουνάρης για την κυπριακή εκπροσώπηση στο Τορίνο και την Eurovision 2022.

Ποια είναι η Ανδρομάχη

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου, η οποία εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο στο Τορίνο και την Eurovision 2022, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1994 στη Γερμανία από Έλληνες γονείς ωστόσο στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε με την οικογένεια της στα Λεχαινά Ηλείας.

Από πολύ μικρή ηλικία είχε παραδοσιακά ακούσματα αφού ο πατέρας της δίδασκε παραδοσιακούς χορούς και ο παππούς της ήταν ψάλτης. Στην συνέχεια πέρασε στο τμήμα γερμανικής φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως δεν συνέχισε τις σπουδές της αφού ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη ήταν η μουσική όπου και κυνήγησε το όνειρο της.

Ξεκίνησε την μουσική της πορεία δουλεύοντας σε μικρά μαγαζιά στην Αθήνα. Στην συνέχεια, το 2015, συμμετείχε στη δεύτερη σεζόν του The Voice of Greece όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Stavento. Το μουσικό της ταξίδι στο show, μολονότι σταμάτησε στο 2o live , «άνοιξε η πόρτα» του Νίκου Βέρτη όπου και συνεργάστηκε μαζί του 2 χρόνια. Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες.Όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Θοδωρής Φέρρης.

Στις 9 Μαρτίου 2022, η Αδρομάχη ανακοινώθηκε ως εκπρόσωπος της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Πηγή φωτογραφιών: EBU / NATHAN REINDS