Eurovision 2022: Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη προκρίθηκε στον τελικό

Eurovision

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Τορίνο της Ιταλίας, στον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision 2022.

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση που καθήλωσε την Ευρώπη, η Αμάντα Γεωργιάδη κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2022, με το Die Together. Κατά την εμφάνισή της στον Α΄Ημιτελικό καταχειροκροτήθηκε όσο κανείς άλλος από τους συμμετέχοντες της βραδιάς.

οο:04 Ξεκινά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision 2022 είναι οι:

Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

23:50 Οι γραμμές κλείνουν! Η αγωνία κορυφώνεται για τις 10 χώρες που θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό.

23:30 Οι τηλεφωνικές γραμμές ανοίγουν, η ψηφοφορία αρχίζει. Εμείς ψηφίζουμε απόψε ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες που διαγωνίστηκαν πλην της Ελλάδας.

23:26 Η Rosa Linn από την Αρμενία τραγουδά το Snap και εμφανίζεται τελευταία απόψε, καθώς χρειάζεται χρόνο η… μετακόμιση του σκηνικού της.

23:20 Από τη Νορβηγία οι Subwoolfer τραγουδούν για τον λύκο και τη μπανάνα. Με το Give That Wolf A Banana διεκδικούν μια θέση για τον τελικό.

23:16 Έφτασε η ώρα για την Ελλάδα και την Αμάντα Γεωργιάδη με το Die Together! Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει δημιουργήσει ένα μαγικό σκηνικό για τη φθορά, την απώλεια και την ανάμνηση. Η Αμάντα με μια άψογη σκηνική παρουσία και μοναδική ερμηνεία καταφέρνει να λάμψει και να κλέψει τις εντυπώσεις της βραδιάς, αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

23:13 Οι Systur είναι τρεις αδελφές από την Ισλανδία και μιλούν για τον ήλιο που ανατέλλει, Með Hækkandi Sól, τις κρύες σκοτεινές νύχτες που διαδέχεται η άνοιξη με το φως.

23:09 Οι LUM!X feat. Pia Maria από την Αυστρία τραγουδούν το ξεσηκωτικό Halo και όλη η αρένα χορεύει ξέφρενα.

23:02 Από τη Δανία οι REDDI, με επιρροές από τα 80s, ερμηνεύουν το The Show και δίνουν ρυθμό σε όλη την αρένα.

22:58 Για μια Guilty Pleasure τραγουδά η Mia Dimšić από την Κροατία.

22:52 Από την Πορτογαλία οι MARO ερμηνεύουν το Saudade, Saudade. Τα προγνωστικά τους θέλουν στην 12η θέση του τελικού…

22:48 Για ένα τρένο που κινείται από την ανατολή στη δύση τραγουδούν οι Zdob şi Zdub & Advahov Brothers από την Μολδαβία. Το Trenulețul με ήχους που θυμίζουν ρουμανικά τραγούδια, ξεσηκώνουν τους θεατές.

22:44 Από την Ολλανδία Η S10 εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της στο De Diepte. Καταχειροκροτείται και ανοίγει ήδη πανιά για τελικό. Η συγκίνηση της στο τέλος του τραγουδιού είναι μεγάλη.

22:40 Με ροκές μπαίνει στη σκηνή του PalaOlimpico η Βουλγαρία. Οι Intelligent Music Project ερμηνεύουν το δυναμικό Intention.

22:32 Ώρα για την Ουκρανία να ανέβει στη σκηνή. Η Kalush Orchestra τραγουδούν την Stefania και το κοινό καταχειροκροτά σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Μοναδική στιγμή για την πολύπαθη χώρα…

22:28 Η υποτονικότητα συνεχίζεται, αυτή τη φορά από την Σλοβενία. Οι LPS τραγουδούν Disko, αλλά δεν…

22:24 Ο Marius Bear έρχεται από την Ελβετία για να περάσει το μήνυμα πως τα αγόρια κλαίνε, Boys Do Cry. Μια ήσυχη μπαλάντα που κινείται οριακά μεταξύ ξύπνιου και ύπνου…

22:20 Η Monika Liu από τη Λιθουανία τραγουδά το Sentimentai. Ωστόσο, αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το μαλλί της…

22:15 Ώρα να φας τη σαλάτα σου! Δεν το λέμε εμείς το λένε οι Citi Zēni από την Λετονία, οι οποίοι έρχονται στο διαγωνισμό με το τραγούδι Eat Your Salad!

22:11 Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ξεκινά! Από την Αλβανία η Ronela Hajati έρχεται με το ξεσηκωτικό Sekret και η αρένα σείεται!

22:00 Η Eurovision 2022 είναι εδώ! Ο Α΄ ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη, μόλις ξεκινά! Η έναρξη εντυπωσιακή και μοναδικής αισθητικής.

Ο αποψινός Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2022 στη σκηνή του PalaOlimpico στο Τορίνο μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr. Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Απόψε δεν διαγωνίζονται οι συμμετοχές των Big 5 καθώς προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision 2022 λόγω της οικονομικής τους συνεισφοράς στο διαγωνισμό. Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο ημιτελικούς: Στον Α΄Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία και Ιταλία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα εμφανίζεται προς το τέλος της διαγωνιστικής βραδιάς -συγκεκριμένα στην 15η θέση του Α’ ημιτελικού- με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together, μια δημιουργία της ίδιας της καλλιτέχνιδας και του Bjørn Helge Gammelsæter. Το σκηνικό αποτέλεσμα επιμελήθηκε και φέτος ο μετρ του είδους, Φωκάς Ευαγγελινός

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι η εξής:

1.Αλβανία
2.Λετονία
3.Λιθουανία
4.Ελβετία
5.Σλοβενία
6.Ουκρανία
7.Βουλγαρία
8.Ολλανδία
9.Μολδαβία
10.Πορτογαλία
11.Κροατία
12.Δανία
13.Αυστρία
14.Ισλανδία
15.Ελλάδα
16.Νορβηγία
17.Αρμενία

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, που αποτελεί την υψηλότερη βαθμολογία, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2022 το Σάββατο, θα δώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία έφερε πέρυσι την Ελλάδα ξανά στo top 10, έπειτα από οκτώ χρόνια. Αυτή θα είναι κι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας στο διαγωνισμό, που περσινή μας εκπρόσωπος, θα είναι και spokesperson την επόμενη χρονιά στον Μεγάλο Τελικό.