Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη ολοκλήρωσε την πρώτη της πρόβα στο Τορίνο

Eurovision 2022

Με το... δεξί στην Eurovision 2022 η Αμάντα Γεωργιάδη!

Την πρώτη της πρόβα για τη Eurovision 2022 πραγματοποίησε σήμερα η Αμάντα Γεωργιάδη στο Pala Olimpico του Τορίνο. Η ελληνική αποστολή είχε στη διάθεσή της 30 λεπτά για να δει για πρώτη φορά στη σκηνή όλα όσα σχεδιάσει ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός για το “Die Together“.

Η Αμάντα βρέθηκε μόνη της στη σκηνή, φορώντας ένα μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα και γύρω της υπήρχαν πεσμένες, άδειες καρέκλες σε ένα μπλε φόντο. Η ηχώ από τα φωνητικά δημιούργησε ένα υπόκωφο, τρομακτικό περιβάλλον. Μια πολύ δραματική συμμετοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και στο live της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision.

Το τραγούδι «Die Together» αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge.

Η  διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντα. Ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord είναι 24 ετών κι έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Όταν ήταν τριών ετών, μετανάστευσε με την οικογένειά της στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της και κάνοντας εμφανίσεις σε αμέτρητα τηλεοπτικά σόου.

Πηγή φωτογραφιών:  EBU / NATHAN REINDS