Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ανδρομάχη – Εκτός τελικού η Κύπρος

Eurovision

Δυστυχώς η Ανδρομάχη δεν θα δώσει το παρών στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε και δυστυχώς η Κύπρος αποκλείστηκε. Η Ανδρομάχη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό πάνω στη σκηνή, ωστόσο, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

00:05 Ξεκινά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision 2022 είναι οι:

Βέλγιο
Τσεχία
Αζερμπαϊτζάν
Πολωνία
Φινλανδία
Εσθονία
Αυστραλία
Σουηδία
Ρουμανία
Σερβία

23:48 Οι γραμμές έκλεισαν! Η αγωνία κορυφώνεται για τις 10 χώρες που θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό.

23:32 Οι τηλεφωνικές γραμμές ανοίγουν, η ψηφοφορία αρχίζει. Από την Ελλάδα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε απόψε, καθώς η χώρα μας δεν συμμετέχει σε αυτόν τον ημιτελικό.

23:27 Και το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς κλείνει με την Τσεχία και τους «We Are Domi» να τραγουδούν το «Lights Off».

23:23 «Hold me closer» μας τραγουδάει αυτή τη στιγμή η Cornelia Jakobs από τη Σουηδία.

23:19 Άλλος ένας νικητής του The Voice που εκπροσωπεί τη χώρα του απόψε. Ο Jeremie Makiese από το Βέλγιο, ο οποίος είναι και επαγγελματίας τερματοφύλακας, ερμηνεύει το τραγούδι «Miss you».

23:15 Το Μαυροβούνιο είναι η επόμενη χώρα και στη σκηνή ανεβαίνει η Vladana με το τραγούδι «Breathe».

23:11 Και τώρα η σειρά της Πολωνίας. Ο Ochman, μετά τη νίκη του στο The Voice, σημειώνει εξαιρετική καριέρα και απόψε μας τραγουδάει το «River».

23:06 Ο πολυτάλαντος WRS από τη Ρουμανία παίρνει τη θέση του στη σκηνή της Eurovision και με το τραγουδί «Llamame» διεκδικεί την πρόκρισή του στον τελικό.

22:59 Με το συντριπτικό ποσοστό 62% στον εθνικό τελικό της χώρας, οι Εσθονοί έδωσαν στον Stefan (με το τραγούδι Hope) το χρίσμα για την εκπροσώπηση της χώρας στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision.

22:55 Η Andrea εκπροσωπεί φέτος τη Βόρεια Μακεδονία και μας τραγουδάει «Circles».

22:51 Σειρά παίρνει τώρα η Brooke από την Ιρλανδία με το τραγούδι «That’s Rich».

22:47 Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Η σειρά της Κύπρου! Η Ανδρομάχη ανεβαίνει στη σκηνή και δίνει τον καλύτερό της εαυτό, με το τραγούδι «Ela», με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Eurovision

22:42 Από τη μακρινή Αυστραλία στο Τορίνο και τον διαγωνισμό της Eurovision. Ο Sheldon Riley, ο οποίος μας τραγουδάει «Not The Same», έχει λάβει μέρος παλαιότερα στο X Factor και το The Voice της χώρας του, αλλά και στο «America’s Got Talent».

22:37 Η έβδομη χώρα που ανεβαίνει στη σκηνή είναι το Σαν Μαρίνο, με τον Achille Lauro να ερμηνεύει το «Stripper».

22:29 «I Am What I Am» μας τραγουδάει η πανέμορφη Emma Muscat από τη Μάλτα.

22:25 Το συγκρότημα «Circus Mircus» εκπροσωπεί φέτος τη Γεωργία στον διαγωνισμό με το τραγούδι «Lock me In».

22:21 Από το The Voice στη Eurovision! Ο Nadir Rustamli, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, κέρδισε την πρώτη θέση στο talent show του Αζερμπαϊτζάν και σήμερα τραγουδάει «Fade to Black» στη σκηνή της Eurovision.

22:17 Και τώρα είναι η σειρά της Σερβίας με την Konstrakta και το «In Corpore Sano».

22:14 Η δεύτερη χώρα που πατάει στη σκηνή είναι το Ισραήλ. Ο νικητής του X Factor Michael Ben David τραγουδάει το «I.M».

22:09 Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ξεκινά! Πρώτη χώρα που ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision είναι η Φινλανδία. Το συγκρότημα The Rasmus τραγουδάει «Jezebel».

Οι τρεις παρουσιαστές της φετινής Eurovision.

22:00 Ο δεύτερος ημιτελικός μόλις ξεκίνησε! Εντυπωσιακή η έναρξη, όπως και στον πρώτο ημιτελικό!

Ο αποψινός Β’ Ημιτελικός της Eurovision 2022 στη σκηνή του PalaOlimpico στο Τορίνο μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr. Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Απόψε δεν διαγωνίζονται οι συμμετοχές των Big 5 καθώς προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision 2022 λόγω της οικονομικής τους συνεισφοράς στο διαγωνισμό. Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο ημιτελικούς: Στον Α’ Ημιτελικό ψήφισαν Γαλλία και Ιταλία, ενώ στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κύπρος εμφανίζεται στα μισά της διαγωνιστικής βραδιάς -συγκεκριμένα στην 9η θέση του Β’ Ημιτελικού- με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela».

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό είναι η εξής:

1.Φινλανδία

2.Ισραήλ

3.Σερβία

4.Αζερμπαΐτζάν

5.Γεωργία

6.Μάλτα

7.Σαν Μαρίνο

8.Αυστραλία

9.ΚΥΠΡΟΣ

10.Ιρλανδία

11.Βόρεια Μακεδονία

12.Εσθονία

13.Ρουμανία

14.Πολωνία

15.Μαυροβούνιο

16.Βέλγιο

17.Σουηδία

18.Τσεχία