Eurovision 2021 Τελικός: Μεγάλος νικητής η Ιταλία, στη 10η θέση η Ελλάδα

Eurovision 2021

Η Ιταλία κατάφερε να κερδίσει την Eurovision 2021 με 524 βαθμούς! Η Ελλάδα με την Stefania βρέθηκε στη 10η θέση και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού στη 16η θέση.

Η Ιταλία επέστρεψε στον διαγωνισμό το 2012 μετά από πολυετή απουσία από τον διαγωνισμό και κατάφερε να είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2021. Οι Maneskin, στα στοιχήματα για τον τελικό έπαιζαν από την αρχή μεταξύ 3ης και 5ης θέσης. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και οι Ιταλοί ανέβηκαν στην πρώτη θέση των στοιχημάτων. Τελικά, ήταν αυτοί που κέρδισαν το έπαθλο και στέλνουν τον διαγωνισμό το 2022 στην γειτονική μας χώρα.

Η συνολική βαθμολογία από κοινό και επιτροπές.

Η βαθμολογία από τις 39 κριτικές επιτροπές. Η Ελλάδα από τις επιτροπές είναι στη 10η θέση με 91 βαθμούς -δύο 12αρια από Κύπρο και Γαλλία. η Κύπρος στην 16 θέση με 50 ψήφους.

00:55 Ξεκινά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις επιτροπές.

00:52 Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν με τον πιο θεαματικό τρόπο.

00:42 Η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στον διαγωνισμό με το Number One και ξεσηκώνει το Ρότερνταμ.

00:03 Οι τηλεφωνικές γραμμές άνοιξαν! Η ψηφοφορία αρχίζει. Από την Ελλάδα ψηφίζουμε μόνο τις υπόλοιπες χώρες, ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν τη χώρα μας από τις γραμμές που τους δίνει το εκάστοτε τηλεοπτικό δίκτυο.

23:58 Το Σαν Μαρίνο κλείνει το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς στον τελικό της Eurovision 2021. Το ρυθμικό Adrenalina είναι το καταλληλότερο κομμάτι για το αποψινό φινάλε των εμφανίσεων.

23:55 Voices τραγουδά ο Tusse και η Σουηδία διεκδικεί και φέτος μία από τις πρώτες θέσεις.

23:50 Και τώρα στη σκηνή το απόλυτο φαβορί της βραδιάς, η Ιταλία. Το συγκρότημα Maneskin ροκάρει με το Zitti e Buoni και βάζει στόχο τη νίκη.

23:46 Έφτασε και η ώρα της Ολλανδίας και η Ahoy Arena σείεται. O Jeangu Macrooy ερμηνεύει το Birth Of A New Age.

23:42 Ο TIX από τη Νορβηγία είναι ένας Fallen Angel και ξεχωρίζει στη σκηνή…

23:38 Το σύνθημα της φετινής Eurovsion είναι ένα: Mata Hari και αν δεν το καταλάβατε, δείτε το Αζερμπαϊτζάν…

23:34 Ένα από τα φαβορί για τη νίκη είναι φέτος η Γαλλία. Η Barbara Pravi με το Voila κλέβει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της και ίσως καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο.

23:29 Οι Go A από την Ουκρανία έχουν καταφέρει από outsider να γίνουν φαβορί στην Eurovision 2021. Να τολμήσουμε να πούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο,,,

23:25 Οι The Roop ήταν το 2020 το απόλυτο φαβορί, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και φέτος. Άραγε με το Discoteque σε ποια θέση θα καταφέρει να βρεθεί η Λιθουανία;

23:18 Η Victoria από τη Βουλγαρία κατάφερε να ξεχωρίσει από τον ημιτελικό και έχει βάλει πλώρη για την δεκάδα.

23:14 Όλα τα ποτά είναι κερασμένα από εμάς, λέει το τραγούδι της Φινλανδίας και οι Blind Channel βγάζουν την Dark Side τους προς τα έξω και κερδίζουν το κοινό.

23:10 Την Γερμανία εκπροσωπεί φέτος ο Jendrik. Χωρίς λόγια…

23:06 Το ρυθμικό Sugar ξεσηκώνει την Αρένα. Η Natalia από τη Μολδαβία κλέβει τις εντυπώσεις.

23:02 Η Ισπανία κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης αναμονής για νίκη. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 52 χρόνια. Ο Bias Canto με μια αισθαντική ερμηνεία, δύσκολα θα καταφέρει να στείλει τον διαγωνισμό του χρόνου στη χώρα του.

22:58 Ένα από τα φαβορί της βραδιάς, η Ισλανδία, διαγωνίζεται με βίντεο καθώς ο COVID-19 χτύπησε την αποστολή. Αυτό δεν στερεί τη θερμή υποδοχή του 10 Years από το κοινό. Είναι ένα από τα φαβορί της βραδιάς

22:53 Και η Ελβετία είναι φέτος στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν. Ο Gjon επιθυμεί να βρεθεί σε μία από τις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη.

22:49 Η ώρα της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2021 έφτασε! Η Stefania με το Last Dance πραγματοποιεί μια θεαματική εμφάνιση, πολύ πιο άνετη και άψογη ερμηνευτικά, καταχειροκροτείται από το κοινό στην αρένα.

22:45 Ο James Newsman εκπροσωπεί απόψε το Ηνωμένο Βασίλειο με το Embers.

22:38 Σαν τυφώνας μπαίνουν στην σκηνή οι Hurricane από τη Σερβία. Loco Loco και τα εξτένσιονς ανεμίζουν!

22:34 Και ξαφνικά, από την εμφάνισή της στον ημιτελικό, η Πορτογαλία εκτοξεύθηκε στα στοιχήματα. Ατμοσφαιρική ερμηνεία από τους The Black Mamba στο Love Is On My Side.

22:30 Ένα από τα φαβορί της αποψινής βραδιάς είναι και η Μάλτα. Θα καταφέρει άραγε η Destiny με το Je me casse να περάσει πάνω από την Ιταλία και την Γαλλία.

22:26 Η Manizha με ένα ειδικό φόρεμα εμφανίζεται στη σκηνή με το Russian Woman, ένα τραγούδι με βαθιά νοήματα, το οποίο τοποθετεί τη Ρωσία ψηλά στον πίνακα με τα προγνωστικά.

22:22 Οι διάσημοι Hooverphonic ανεβάινουν στην σκηνή της Eurovision 2021 εκπροσωπώντας το Βέλγιο. Ερμηνεύουν μοναδικά, ως συνήθως, το The Wrong Place.

22:18 Η Eden Alene από το Ισραήλ είναι άλλη μία από τις εκπλήξεις του φετινού διαγωνισμού. Με το Set Me Free δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος.

22:14 Στη δεύτερη θέση η Αλβανία με την Anxhela Peristeri που από τον ημιτελικό κέρδισε τις εντυπώσεις με το Karma και βάζει πλώρη για ψηλά.

22:10 Ο 65ος διαγωνισμός της Eurovision ξεκινά. Το διαγωνιστικό μέρος ανοίγει η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo. Η σκηνή παίρνει φωτιά, η Έλενα με μοναδική ερμηνεία και άψογη σκηνική παρουσία βάζει φωτιά στην Ahoy Arena.

22:02 Η είσοδος των χωρών στην αρένα ξεκινά. Η Έλενα Τσαγκρινού και η Stefania καταχειροκροτούνται.

22:00 Και η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο τελικός της Eurovision 2021 είναι γεγονός και η χαρά των Ελλήνων φανατικών θαυμαστών του θεσμού είναι διπλή, όπως άλλωστε και η εκπροσώπηση στη μεγάλη γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς εκτός από τη Στεφανία Λυμπερακάκη που θα μας εκπροσωπήσει με το «Last Dance» στην Eurovision 2021, έχουμε και την Κύπρο με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo».

Οι δύο Ελληνίδες τραγουδίστριες πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στους δύο ημιτελικούς και πήραν επάξια το εισιτήριο για τον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision 2021.

Οι εμφανίσεις Ελλάδας και Κύπρου στους ημιτελικούς…

Οι 26 χώρες του τελικού της Eurovision 2021:

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι: Νορβηγία, Ισραήλ, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Λιθουανία, ΚΥΠΡΟΣ, Σουηδία, Βέλγιο, Ουκρανία.

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, ΕΛΛΑΔΑ, Φινλανδία.

Στο μεγάλο τελικό συμμετέχουν απευθείας οι: «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η Ολλανδία ως διοργανώτρια.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision 2021:

  1. Cyprus / Elena Tsagrinou – El Diablo
  2. Albania / Anxhela Peristeri – Karma
  3. Israel / Eden Alene – Set Me Free
  4. Belgium / Hooverphonic – The Wrong Place
  5. Russia / Manizha – Russian Woman
  6. Malta / Destiny – Je Me Casse
  7. Portugal / The Black Mamba – Love Is On My Side
  8. Serbia / Hurricane – Loco Loco
  9. United Kingdom / James Newman – Embers
  10. Greece / Stefania – Last Dance
  11. Switzerland / Gjon’s Tears – Tout l’Univers
  12. Iceland / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
  13. Spain / Blas Cantó – Voy A Querdarme
  14. Moldova / Natalia Gordienko – SUGAR
  15. Germany / Jendrik – I Don’t Feel Hate
  16. Finland / Blind Channel – Dark Side
  17. Bulgaria / Victoria – Growing Up is Getting Old
  18. Lithuania / The Roop – Discoteque
  19. Ukraine / Go_A – Shum
  20. France / Barbara Pravi – Voilà
  21. Azerbaijan / Efendi – Mata Hari
  22. Norway / TIX – Fallen Angel
  23. The Netherlands (Hosts) / Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
  24. Italy / Måneskin – Zitti E Buoni
  25. Sweden / Tusse – Voices
  26. San Marino / Senhit – Adrenalina

Τον Τελικό θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δεύτερου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων) και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Στον σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.