Eurovision 2021: Η Stefania στο video clip του Last Dance

Eurovision 2021

Η Stefania θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2021 με το τραγούδι Last Dance και αυτό είναι το video clip.

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαρτίου, η Stefania, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 65o πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision παρουσίασε επίσημα το Last Dance το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην σκηνή του Ahoy Arena στο Ροτερνταμ της Ολλανδίας.

To τραγούδι και το video clip παρουσιάστηκαν σε πρώτη πανευρωπαϊκή μετάδοση από το ERTflix, ενώ λίγες ώρες αργότερα η Stefania θα μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Τo video clip του «Last dance», σχολιάζει με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο, αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή».  Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Είναι το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Eurovision 2021. Ξέρεις, για εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού είναι πολύ μεγάλη τιμή αυτό! Νιώθω πολύ χαρούμενη που η δουλειά μας αρέσει στον κόσμο… και θέλω να πω ότι ετοιμάζουμε κάτι πολύ ωραίο και στην σκηνή!», δηλώνει η Stefania.

Eurovision 2021

Την σκηνοθεσία του video clip έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καρύδας ενώ το Last Dance υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade και η Σαρόν Βον. Πρόκειται για ενα μελωδικό up-tempo κομμάτι με 80’s στοιχεία που σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα. Απαιτητικό ερμηνευτικά και με μια ευαισθησία που σπάνια συναντάει κανείς σε dance κομμάτια. Το εντυπωσιακό video clip αφηγείται μια ιστορία που ακροβατεί σε δύο κόσμους τον πραγματικό και τον φανταστικό. Τα visual effects είναι μοναδικά και η Stefania, το δικό μας supergirl, μας υπόσχεται ότι αυτός ο χορός είναι μόνο η αρχή που θα κορυφωθεί στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2021 στις 20 Μαΐου στο Rotterdam.