Eurovision 2021: Η Έλενα Τσαγκρινού πέρασε στον Τελικό

Eurovision 2021

Δείτε όλα όσα έγιναν στον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision! Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo!

Ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2021 ολοκληρώθηκε και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo έκλεψαν τις εντυπώσεις και πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Δείτε όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2021

23:55 Η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων! Οι 10 χώρες που περνούν από τον Α΄ Ημιτελικό στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2021, είναι με τυχαία σειρά οι:

Νορβηγία
Ισραήλ

Ρωσία
Αζερμπαϊτζάν
Μάλτα

Λιθουανία
Κύπρος
Σουηδία
Βέλγιο
Ουκρανία

23:50 Βλέπουμε αποσπάσματα των τριών από τις έξι συμμετοχές που εμφανίζονται απευθείας στον τελικό. Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία…

23:39 Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν! Αναμονή για τα αποτελέσματα.

23:30 Στο Interval act της βραδιάς ” The power of water”… Τα σκηνικά σε μπλε χρωματισμούς, χορός στην κίνηση των κυμάτων.

23:23 Οι τηλεφωνικές γραμμές άνοιξαν! Η ψηφοφορία αρχίζει! Από την Ελλάδα δεν ψηφίζουμε στον αποψινό Ημιτελικό της Eurovision 2021.

23:18 Το αποψινό διαγωνιστικό μέρος κλείνει ένα από τα φαβορί. Από τη Μάλτα η Destiny με το «Je Me Casse» βάζει πλώρη για τελικό.

23:14 Η πιο ιδιαίτερη εμφάνιση της βραδιάς έρχεται από την Ουκρανία. Go A, «Shum»… Τα λόγια είναι περιττά…

23:10 Το Αζερμπαϊτζάν έρχεται με μια etnic πρόταση στη Eurovision 2021. Η Efendi τραγουδά «Mata Hari» και το κοινό δείχνει να ενθουσιάζεται.

23:06 Η Roxen από την Ρουμανία, αρκετά αγχωμένη, με το «Amnesia» δεν καταφέρνει να αποφύγει τα τονικά λάθη.

22:59 Από το Ισραήλ η Eden Alene ανεβαίνει στη σκηνή του Ahoy Arena με ξεχωριστό ήχο με ανατολίτικες επιρροές και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία κερδίζει τις εντυπώσεις στον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision 2021 με το «Set Me Free».

22:54 Οι Hooverphonic ανεβαίνουν στη σκηνή με ωραίο τραγούδι, ερμηνεία και μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Δεν είναι καθόλου «The Wrong Place».

22:51 Tick Tock… ο χρόνος κυλά για την Albina από την Κροατία. Sexy και ξεχωριστή χορογραφία.

22:47 Σειρά για τη Νορβηγία. Ο TIX στο τέλος της ερμηνείας του στο «Fallen Angel» βγάζει τα γυαλιά του δείχνοντας σε όλους την αδυναμία του, σύνδρομο Tourette.

22:43 Έφτασε η σειρά για την Κύπρο και την Έλενα Τσαγκρινού να βάλει φωτιά στην αρένα με το «El Diablo». Ό,τι καλύτερο έχουμε δει απόψε στον Α΄ Ημιτελικό. Το κοινό ξεσηκώνεται και η Έλενα είναι… πυρκαγιά και βέβαια, άρτια ερμηνευτικά.

22:36 Η Ιρλανδία πραγματοποιεί μια από τις πιο ιδιαίτερες σκηνικές παρουσιάσεις της βραδιάς. Γι’ αυτό τον λόγο οι παρουσιαστές ζητούν λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να τοποθετηθεί το σκηνικό.  Η Lesley Roy σε κινείται σε ένα χάρτινο σκηνικό που εντυπωσιάζει και καίγεται! Ωστόσο, η ερμηνεία της με το «Maps» έχει κάποια προβληματάκια.

22:29 Από τη Βόρεια Μακεδονία, ο Vasil, ερμηνεύει το Here I Stand. Εντυπωσιακά τα εφέ…

22:25 Από την Αυστραλία, η Montaigne, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν κατόρθωσε να βρεθεί στο Ρότερνταμ και κάνει χρήση του Live-On-Tape. Θα καταφέρει να συνεχίσει η μακρινή χώρα σερί προκρίσεων που έχει;

22:21 Από τη Σουηδία ο Tusse με το Melodifestivalen για τον Tusse, πραγματοποιεί μια σκοτεινή εμφάνιση που όμως ξεσηκώνει το κοινό.

22:17 Η Manizha από την Ρωσία κάνει εμφάνιση μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή με ιδιαίτερο φόρεμα. Με το «Russian Woman», με πολύ φολκλόρ και φλόγες, αλλά κυρίως με το ισχυρό μήνυμα, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.

22:13 Η Σλοβενία και η Άνα Σόκλιτς αλλάζουν το κλίμα. Η μπαλάντα «Amen» με γκόσπελ στοιχεία δημιουργεί ατμόσφαιρα.

22:09 Ο διαγωνισμό ξεκινά με την Λιθουανία. Οι The Roop είναι γεμάτοι ενέργεια την οποία τη μεταδίδουν στο κοινό μέσα από το «Discoteque»

22:05 Μέσα από έκρηξη πυροτεχνημάτων υποδεχόμαστε τους τέσσερις παρουσιαστές.

22:02 Ο νικητής του 2019, Duncan Laurence ανεβαίνει στην πιο εντυπωσιακή σκηνή που έχουμε δει ποτέ και ερμηνεύει το τραγούδι του Feel Something.

22:00 Η αποψινή βραδιά ξεκινάει με ένα ταξίδι σε όλες τις τοποθεσίες όπου στήθηκαν τα tinyhouses των καρτ ποστάλ.

Η Eurovision 2021 είναι γεγονός! Μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός επιστρέφει και πάλι στη ζωή μας, με την διεξαγωγή του Α΄ Ημιτελικού.

Μπορεί η Ελλάδα να μην συμμετέχει στον αποψινό πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2021, ωστόσο, υπάρχει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Κύπρος εκπροσωπείται από την εκρηκτική Έλενα Τσαγκρινού, η οποία με το τραγούδι El diablo αναμένεται να δώσει το 100% των δυνατοτήτων της για να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Μάλιστα, τα στοιχήματα για τον τελικό θέλουν την Κύπρο μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού της Eurovision 2021 θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό:

01 Λιθουανία – The Roop – «Discoteque»
02 Σλοβενία – Άνα Σόκλιτς – «Amen»
03 Ρωσία – Μανίζα – «Russian Woman»
04 Σουηδία – Tusse – «Voices»
05 Αυστραλία – Montaigne – «Technicolour»
06 Βόρεια Μακεδονία – Vasil – «Here I Stand»
07 Ιρλανδία – Λέσλι Ρόι – «Maps»
08 Κύπρος – Έλενα Τσαγκρινού – «El Diablo»
09 Νορβηγία – Tix – «Fallen Angel»
10 Κροατία – Αλμπίνα Γκρτσιτς – «Tick-Tock»
11 Βέλγιο – Hooverphonic – «The Wrong Place»
12 Iσραήλ – Έντεν Αλέν – «Set Me Free»
13 Ρουμανία – Roxen – «Amnesia»
14 Αζερμπαϊτζάν – Efendi – «Mata Hari»
15 Ουκρανία – Go_A – «Shum» (Шум)
16 Μάλτα – Destiny – «Je me casse»

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α΄ Ημιτελικό ψηφίζουν Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία.

Στον Β΄ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.