Eurovision 2020: Πρόταση – «βόμβα» σε Έλληνα χορογράφο και σκηνοθέτη από δύο χώρες

Eurovision 2020

Του ζήτησαν να αναλάβει συνολικά τη σκηνοθετική αλλά και τη χορογραφική απόδοση των τραγουδιών που θα επιλεγούν για να τις εκπροσωπήσουν στον φετινό διαγωνισμό.

Έχει καταγράψει τη δική του μοναδική πορεία, τόσο στο φεστιβάλ της Eurovision, όσο και στη μουσική αλλά και το θέατρο, όντας ένας εκ των πιο επιτυχημένων χορογράφων και σκηνοθετών των τελευταίων ετών. Ο Νίκος Μαριάνος, που έχει ξεχωρίσει για το πολυποίκιλο, πολύπλευρο και δημιουργικό ταλέντο του χορογραφώντας από musical απαιτήσεων, όπως το «Εβίτα», το «Ηair» και το «Grease», έως και τα υψηλών προδιαγραφών σόου του Mad, δέχεται μία ακόμη πρόταση- πρόκληση που του ανοίγει διάπλατα την Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δύο χώρες διεκδικούν τον καταξιωμένο Έλληνα, επιζητώντας αποκλειστική συνεργασία για το 65ο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ το Μάιο του 2020. Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού στην Ελβετία αλλά και στον Άγιο Μαρίνο ήρθαν ήδη σε επαφή με τον Νίκο Μαριάνο προκειμένου να αναλάβει συνολικά τη σκηνοθετική αλλά και τη χορογραφική απόδοση των τραγουδιών που θα επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν τις δύο αυτές χώρες στον φετινό διαγωνισμό.

Νίκος Μαριάνος

Ο ίδιος άλλωστε κατόρθωσε πέρυσι  τη μοναδική έξοδο συμμετοχής του Αγίου Μαρίνου στον τελικό του διαγωνισμού, ενώ έχει ήδη στο βιογραφικό του επιτυχημένες συμμετοχές τόσο της Ελλάδας, όσο και της Μάλτας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο σκηνοθέτης και χορογράφος έχει εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision ως χορευτής το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου στο show των 50 ετών της Eurovision, αλλά και το 2009 με το Σάκη Ρουβά και το «This is our night».

Ο Νίκος Μαριάνος δεν έχει δώσει ακόμα οριστική απάντηση στους ιθύνοντες των δύο χωρών. Κυρίαρχη προτεραιότητά του αποτελεί το NMDF Convention, που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά το Μάρτιο του 2020, φιλοξενώντας τους 19 σπουδαιότερους χορογράφους ανά τον κόσμο.  Το βέβαιο όμως είναι, πως για μία ακόμη χρονιά η Eurovision αποκτά ειδικό ενδιαφέρον για τους Έλληνες.