Eurovision 2019 – Τελικός: Απόψε η μεγάλη μάχη Ελλάδας και Κύπρου!

Eurovision 2019

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού!

Η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής χτυπάει απόψε στις 22:00 στο Τελ Αβίβ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2019. Η Ελλάδα, μετά την περσινή της απουσία, επιστρέφει και πάλι στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού, αυτή τη φορά με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι “Better Love”.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης απαντά γιατί δεν ανέφερε το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”! «Επειδή είμαι από τη Μακεδονία…»

Η Κύπρος, από την άλλη, με την Τάμτα και το “Replay” αναμένεται να δώσει άλλο αέρα στην αποψινή βραδιά, μετά την εντυπωσιακή και συνάμα εκρηκτική της εμφάνιση στον ημιτελικό, κερδίζοντας επάξια το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι 26 χώρες του τελικού…

Πρόκριση από Α’ Ημιτελικό: ΕΛΛΑΔΑ, Λευκορωσία, Σερβία, ΚΥΠΡΟΣ, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο και Σλοβενία.

Πρόκριση από Β’ Ημιτελικό: Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα.

Big Five: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασιλείο

Διοργανώτρια: Ισραήλ

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό της Eurovision 2019:

1.     Μάλτα

2.     Αλβανία

3.     Τσεχία

4.     Γερμανία

5.     Ρωσία

6.     Δανία

7.     Άγιος Μαρίνος

8.     Βόρεια Μακεδονία

9.     Σουηδία

10.   Σλοβενία

11.    ΚΥΠΡΟΣ

12.   Ολλανδία

13.   ΕΛΛΑΔΑ

14.   Ισραήλ

15.   Νορβηγία

16.   Ηνωμένο Βασίλειο

17.   Ισλανδία

18.   Εσθονία

19.   Λευκορωσία

20.  Αζερμπαϊτζάν

21.   Γαλλία

22.   Ιταλία

23.   Σερβία

24.   Ελβετία

25.   Αυστραλία

26.   Ισπανία

Η σειρά εμφάνισης των χωρών αποφασίστηκε με βάση το είδος της μουσικής, αν ένα τραγούδι εκτελείται από έναν τραγουδιστή ή γκρουπ, τη χρήση των σκηνικών, τον ρυθμό του τραγουδιού και διάφορες άλλες πτυχές του. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Πώς ψηφίζουμε

Στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Θρίλερ στα στοιχήματα! Αλλάζουν συνεχώς τα προγνωστικά

Κάθε ώρα αλλάζουν τα στοιχήματα λίγο πριν τον μεγάλο Τελικό της Eurovision 2019. Οι συμμετοχές των χωρών ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς στους στοιχηματικούς πίνακες και κάποιοι ζουν πραγματικά ένα θρίλερ. Με εξαίρεση την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκεται σταθερά η Ολλανδία, από τη δεύτερη θέση και κάτω γίνονται διαρκώς ανακατατάξεις.

Κι ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα η Κύπρος φαινόταν να κερδίζει έδαφος, αυτή τη στιγμή η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα βρίσκονται αντίστοιχα στην 14η και τη 15η θέση. Ωστόσο, οι θέσεις αλλάζουν συνέχεια και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα πριν τη βραδινή ψηφοφορία.

Eurovision 2019

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την Eurovision!