Eurovision 2019: Μεγάλη νικήτρια η Ολλανδία!

Eurovision 2019

Στην 21η θέση η Ελλάδα, στη 15η θέση η Κύπρος - Δείτε όλα όσα έγιναν στη μαραθώνια βραδιά!

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, η Ολλανδία είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2019. O Duncan Laurence με το Arcade κέρδισε το έπαθλο, κάτι που οφείλεται κυρίως στις ψήφους των επιτροπών και όχι στο televoting.

Το κοινό έδωσε τις περισσότερες ψήφους του στη Νορβηγία, η οποία ωστόσο ήταν 15η στις επιτροπές. Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ χαμηλά, μόλις στην 21η θέση, ενώ η Κύπρος τερμάτισε 15η.

Νωρίτερα, η Βόρεια Μακεδονία βρέθηκε στη δεύτερη θέση από τις ψήφους των επιτροπών. Το κοινό της Ευρώπης, ωστόσο, δεν φάνηκε να συμμερίζεται καθόλου αυτή την άποψη και έδωσε στη γειτονική χώρα μόνο 58 βαθμούς, με αποτέλεσμα να τερματίσει 8η.

01:55 Η Κύπρος πήρε 69 βαθμούς από τις επιτροπές και 32 από το κοινό.

01:53 Η Ελλάδα παίρνει 47 βαθμούς από τις επιτροπές και μόνο 24 από το κοινό.

01:48 Αυτή είναι η βαθμολογία των επιτροπών. Προηγείται η Σουηδία.

01:10 Ξεκινά η ανακοίνωση της βαθμολογίας των επιτροπών. Μέχρι στιγμής προηγείται -προς έκπληξη όλων- η Βόρεια Μακεδονία.

01:07 Επιτέλους! Οι γραμμές έκλεισαν μετά από σχεδόν μία ώρα!

00:56 Η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η Madonna τραγουδά στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό το Like A Prayer και το νέο κομμάτι της Future.

00:45 Η Netta με τα κίτρινα επιστρέφει στη σκηνή έναν χρόνο μετά τη νίκη της. Πραγματοποιεί άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση με το Nana Banana…

00:30 Madonna… χωρίς λόγια! Η Νο 1 star του πλανήτη είναι στη Eurovision 2019!

Madonna

00:17 Οι legends της Eurovision επιστρέφουν στη σκηνή έτσι όπως δεν τους έχετε ξαναδεί! Ανάμεσά τους και η Ελένη Φουρέιρα που γκρεμίζει την αρένα με την εμφάνισή της!

00:08 Οι τηλεφωνικές γραμμές ανοίγουν! Μπορείτε να ψηφίσετε!

00:04 Δυναμικά, χορευτικά, εκρηκτικά κλείνει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς. Από την ισπανία ο Miki δεν αφήνει κανέναν καθιστό με το La Venda.

00:00 Η καλύτερη οπτικοποίηση τραγουδιού που έχουμε δει στη Eurovision έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία. Η Kate Miller-Heidke με το Zero Gravity ίσως και να βρεθεί στην πρώτη θέση του βάθρου στο τέλος της βραδιάς.

23:56 Ο Luca Hänni ή Mr Fuego όπως τον ονόμασαν οι φαν του διαγωνισμού για ευνόητους λόγους, εντυπωσιάζει με το ξεσηκωτικό She Got Me και βάζει την Ελβετία στο παιχνίδι διεκδίκησης μιας από τις πρώτες θέσεις.

23:51 Η Σερβία ελπίζει σε μια υψηλή θέση απόψε. Η Nevena Božović ανεβαίνει στη σκηνή με το Kruna.

23:48 Πριν από μερικό καιρό, ο Mahmood από την Ιταλία φάνταζε το απόλυτο φαβορί. Τώρα φαίνεται πως έχει δυσκολέψει αρκετά το παιχνίδι. Ο ίδιος ξεσηκώνει αρκετά το κοινό με το Soldi.

23:44 Ο Bilal Hassani από τη Γαλλία περνά τα δικά του μηνύματα. Με το Roi ενθουσιάζει το κοινό και θεωρείται ένα από τα φαβορί.

23:40 Ο Chingiz από το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να ανέβει πολλές θέσεις στους στοιχηματικούς πίνακες και να θεωρείται ένα από τα φαβορί. Τραγουδά το Truth χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά εφέ και δημιουργεί ένα φουτουριστικό θέαμα…

23:35 Πολλοί δεν περίμεναν ότι η Λευκορωσία θα περάσει φέτος από τον Ημιτελικό. Η ZENA όμως είναι εδώ και μας επαναφέρει στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης με το Like It.

23:31 Για την Εσθονία ο Victor Crone ερμηνεύει το Storm σε ρυθμούς που θυμίζουν λίγο country, λίγο dance…

23:27 Οι Hatari φέρνουν την Ισλανδία πιο κοντά από ποτέ στις πρώτες θέσεις της Eurovision. Τραγουδούν το Hatrið mun sigra με μια… σκληρή σκηνική παρουσία που αρέσει…

23:21 Ο Michael Rice έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και ερμηνεύει το Bigger Than Us.

23:16 Η Νορβηγία επιστρέφει δυναμικά φέτος στον διαγωνισμό και παίζει ψηλά. Οι KEiiNO κάνουν χαμό πάνω στη σκηνή με το Spirit in the Sky και το κοινό ανταποκρίνεται και με το παραπάνω.

23:12 Η οικοδέσποινα χώρα, το Ισραήλ, εμφανίζεται στη 14η θέση. Ο Kobi Marimi με το Home, όπως ήταν αναμενόμενο, αποθεώνεται στη χώρα του.

23:07 Ώρα Ελλάδας! Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love μας ταξιδεύει στον Κήπο των απολαύσεων. Καταχειροκροτείται από τους θεατές και πραγματοποιεί μια άψογη και ξεχωριστή εμφάνιση!

23:03 Το μεγάλο φαβορί ανεβαίνει στη σκηνή του Τελ Αβίβ. Ο Duncan Laurence από την Ολλανδία παίζει στο πιάνο και τραγουδά τη μπαλάντα Arcade.

22:59 Ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε την Κύπρο μας με την μοναδική Τάμτα! Η αποψινή της εμφάνιση ήταν απλά τέλεια! Η αρένα γκρεμίστηκε μόλις βγήκε στη σκηνή και αποθεώθηκε στο φινάλε.

22:56 Για τη Σλοβενία η Zala Kralj και ο Gašper Šantl τραγουδούν το Sebi, ένα ακουστικό κομμάτι, το οποίο δείχνει να αρέσει.

22:52 Ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, ο John Lundvik από τη Σουηδία ανεβαίνει στη σκηνή. Τραγουδά το Too Late For Love και το κοινό ξεσηκώνεται -απορούμε γιατί;

22:45 Από τη Βόρεια Μακεδονία η Tamara Todevska έρχεται για τέταρτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision. Ερμηνεύει φορτισμένα το Proud και αποσπά θερμό χειροκρότημα.

22:41 Ο Serhat από το Σαν Μαρίνο λέει 240 Say Na Na Na μέσα σε τρία λεπτά!

22:37 Έκτη σε σειρά εμφάνισης η Δανία. Η Leonora δηλώνει πως… Love Is Forever, μέσα από ένα ρομαντικό σκηνικό.

22:32 Το πρώτο ελληνικό στοιχείο της βραδιάς έρχεται από τη Ρωσία. Ο Sergey Lazarev τραγουδά το Scream του Δημήτρη Κοντόπουλου και πραγματοποιεί μια εκπληκτική εμφάνιση, την οποία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

22:27 Οι S!sters από τη Γερμανία τραγουδούν… Sister! Καλούν όλες τις γυναίκες να συστρατευθούν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Κατά τ’ άλλα, λίγο βαρετό το λες…

22:23 Ώρα για τον Lake Malawi από την Τσεχία να ανέβει στη σκηνή. Ο ίδιος με το Friend of a Friend ανεβάζει λίγο τον ρυθμό στην αρένα.

22:19 Η Jonida Maliqi από την Αλβανία, με το Ktheju tokës στέλνει το μήνυμά της στους απόδημους συμπατριώτες της.

22:15 Μετά από μια φαντασμαγορική έναρξη, το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς μόλις ξεκινά. Πρώτη στη σκηνή ανεβαίνει η Michela από τη Μάλτα με το Chameleon. Ο τίτλος του τραγουδιού εφαρμόζεται στην εικόνα…

22:02 Το αεροπλάνο με πιλότο την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, τη Netta, προσγειώνεται στην πιο εντυπωσιακή σκηνή που έχουμε δει ποτέ στη Eurovision! Ξεκινά η αποβίβαση των διαγωνιζομένων. Ανάμεσά τους, βέβαια, η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα.

22:00 Το χαρακτηριστικό σήμα της EBU ήχησε, ο Τελικός της Eurovision 2019 μόλις ξεκίνησε! Το Ισραήλ έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό στη φετινή διοργάνωση, αφού κατάφερε να ανεβάσει απόψε στη σκηνή του ακόμα και τη Madonna. Στην ίδια σκηνή βέβαια, απόψε διαγωνίζονται η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love για την Ελλάδα και η Τάμτα με το Replay για την Κύπρο.

Ο Μεγάλος Τελικός μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση του Τελικού είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Οι 26 χώρες του τελικού…

Πρόκριση από Α’ Ημιτελικό: ΕΛΛΑΔΑ, Λευκορωσία, Σερβία, ΚΥΠΡΟΣ, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο και Σλοβενία.

Πρόκριση από Β’ Ημιτελικό: Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα.

Big Five: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασιλείο

Διοργανώτρια: Ισραήλ

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό της Eurovision 2019:

1.     Μάλτα

2.     Αλβανία

3.     Τσεχία

4.     Γερμανία

5.     Ρωσία

6.     Δανία

7.     Άγιος Μαρίνος

8.     Βόρεια Μακεδονία

9.     Σουηδία

10.   Σλοβενία

11.    ΚΥΠΡΟΣ

12.   Ολλανδία

13.   ΕΛΛΑΔΑ

14.   Ισραήλ

15.   Νορβηγία

16.   Ηνωμένο Βασίλειο

17.   Ισλανδία

18.   Εσθονία

19.   Λευκορωσία

20.  Αζερμπαϊτζάν

21.   Γαλλία

22.   Ιταλία

23.   Σερβία

24.   Ελβετία

25.   Αυστραλία

26.   Ισπανία

Η σειρά εμφάνισης των χωρών αποφασίστηκε με βάση το είδος της μουσικής, αν ένα τραγούδι εκτελείται από έναν τραγουδιστή ή γκρουπ, τη χρήση των σκηνικών, τον ρυθμό του τραγουδιού και διάφορες άλλες πτυχές του. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του διαγωνισμού.

Πώς ψηφίζουμε

Στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Επιμέλεια: Γιώργος Σκρομπόλας – Φίλιππος Αντωνίου

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την Eurovision!