Eurovision 2019: Ελλάδα και Κύπρος πέρασαν στον τελικό!

Eurovision 2019

Δείτε όλα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην αρένα της EXPO Tel Aviv!

Ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2019 έστειλε εύκολα την Ελλάδα και την Κύπρο στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love και η Τάμτα με το Replay ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές και ξεσήκωσαν το κοινό από το πρώτο δευτερόλεπτο. Άρτιες εμφανίσεις, χωρίς τεχνικά προβλήματα και τα δύο κορίτσια κέρδισαν την πρόκριση.

Δείτε την εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα

Δείτε την εμφάνιση της Τάμτα

Όλα όσα έγιναν στον Α΄Ημιτελικό της Eurovision 2019

00:03 Η ώρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Οι παρουσιαστές ανακοινώνουν τα ονόματα όσων προκρίνονται στον Τελικό. Οι δέκα χώρες που περνούν από τον Α΄Ημιτελικό είναι με τυχαία σειρά:

  1. Ελλάδα
  2. Λευκορωσία
  3. Σερβία
  4. Κύπρος
  5. Εσθονία
  6. Τσεχία
  7. Αυστραλία
  8. Ισλανδία
  9. Σαν Μαρίνο
  10. Σλοβενία

23:48 Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν. Η αγωνία κορυφώνεται!

23:35 Η Dana International επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision πιο όμορφη και πιο… νέα από ποτέ! Η αρένα ξεσηκώνεται και «υπακούει» στην εντολή Kiss…

23:26 Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Μπορείτε να ψηφίσετε!

23:22 Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώνεται με το Σαν Μαρίνο και τον Serhat, Ευτυχώς το Say Na Na Na τελειώνει κάποια στιγμή, λίγο πριν τελειώσει η υπομονή μας.

23:18 Ώρα Ελλάδας, ώρα για την Κατερίνα Ντούσκα και τη μαγική φωνή της. Με ένα θεατρικό σκηνικό που θυμίζει ζωντανό πίνακα της αναγέννησης, το Better Love έκανε τη διαφορά σε ότι είχαμε δει μέχρι τώρα.

23:12 Την Πορτογαλία εκπροσωπεί φέτος ο αντισυμβατικός Conan Osiris. Γιατί εμάς το Telemóveis, όμως, μας θυμίζει λίγο το Toy της Netta;

23:08 Ο Εσθονός Victor φαίνεται να αποκτά αρκετούς φαν όσο ερμηνεύει το Crone Storm.

23:04 Από τη μακρινή Ισλανδία, ο… σκληρός Hatari με το Hatrið mun sigra, καταφέρνει να βάλει τη χώρα του ίσως για πρώτη φορά μέσα στα φαβορί. Το κοινό παρακολουθεί άναυδο!

22:58 Η Αυστραλία φέτος βρέθηκε μετά τις πρόβες της στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων. Ο λόγος, κυρίως τα εντυπωσιακά εφέ επί σκηνής! Η Kate Miller-Heidke πραγματοποίησε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχουμε δει στη Eurovision με το τραγούδι Zero Gravity να βρίσκει εφαρμογή…

22:54 Η Γεωργία απόψε έχει διπλή αγωνία, μία για την Τάμτα και μία για τον Oto Nemsadze που εκπροσωπεί τη χώρα με το Keep on Going. Εμείς πάντως, τρομάξαμε λίγο!

22:50 Ο 18χρονος Eliot από το Βέλγιο καλεί τους νέους να αναλάβουν δράση με το Wake Up.

22:46 Τη Σερβία εκπροσωπεί φέτος και πάλι η Nevena Božović. Με τη μπαλάντα Kruna ελπίζει στην πρόκριση στον τελικό.

22:42 Η ZENA από τη Λευκορωσία ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision 2019 με το Like It και προκαλεί… θόρυβο και φασαρία χρωμάτων. Ωστόσο, κερδίζει το χειροκρότημά της στο τέλος.

22:38 Ο Joci Pápai από την Ουγγαρία τραγουδά για τον άνθρωπο που τον μύησε στη μουσική, τον πατέρα του.  Με το Az én apám δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα.

22:32 Και επιτέλους, το κοινό που κοιμήθηκε στην προηγούμενη συμμετοχή, ξύπνησε και πάλι. Ο Lake Malawi από την Τσεχία κατάφερε να δώσει τον δικό του ρυθμό με το Friend of a Friend.

22:28 Οι Zala Kralj & Gašper Šantl με το Sebi, θα λέγαμε πως σταδιακά έκαναν μονότονη τη συμμετοχή της Σλοβενίας.

22:24 Για τη συμμετοχή της Πολωνίας, τις Tulia και το Fire of Love (Pali się), δεν υπάρχουν λόγια!

22:20 Πολύ ρυθμικό το Look Away της Φινλανδίας, ωστόσο οι Darude feat. Sebastian Rejman μας αγρίεψαν λίγο…

22:16 Από το Μαυροβούνιο έρχονται οι D mol με το Heaven. Η αλήθεια είναι ότι μας θυμίζουν συμμετοχές άλλων εποχών, παλαιότερων…

22:12 Η Τάμτα ανοίγει το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς και πραγματοποιεί μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Το κοινό ξεσηκώνεται από το πρώτο δευτερόλεπτο και χτυπά παλαμάκια μέχρι το τέλος. Η εμφάνιση της Κύπρου είναι άψογη, χωρίς τεχνικά προβλήματα.

22:08 Οι τέσσερις παρουσιαστές του διαγωνισμού μπαίνουν στη σκηνή και ο διαγωνισμός ξεκινά.

22:02 Μετά από ένα συγκινητικό βίντεο με τη ζωή της, η πληθωρική Netta δίνει το σύνθημα της φετινής Eurovision. Με το Toy ξεσηκώνει την αρένα με την εκρηκτική της εμφάνιση!

22:00 Ο Α΄Ημιτελικός της Eurovision 2019 μόλις ξεκίνησε! O 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού διεξάγεται στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετά από την περσινή νίκη της χώρας στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με την Netta και το Toy. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Ισραήλ μετά το 1979 και το 1999. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Expo Tel Aviv και τον παρουσιάζουν οι: Erez Tal, Bar Rafaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub.

Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού επιστρέφουν φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον πρώτο ημιτελικό…

1.     ΚΥΠΡΟΣ

2.     Μαυροβούνιο

3.     Φινλανδία

4.     Πολωνία

5.     Σλοβενία

6.     Τσεχία

7.     Ουγγαρία

8.     Λευκορωσία

9.     Σερβία

10.   Βέλγιο

11.    Γεωργία

12.   Αυστραλία

13.   Ισλανδία

14.   Εσθονία

15.   Πορτογαλία

16.   ΕΛΛΑΔΑ

17.   Σαν Μαρίνο

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και το Ισραήλ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σκρομπόλας, Φίλιππος Αντωνίου

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την Eurovision!