Eurovision 2018: Το «καρφί» της Netta για την Ελένη Φουρέιρα

Eurovision 2018

Τι είπε η νικήτρια της Eurovision 2018 για την εκπρόσωπο της Κύπρου Ελένη Φουρέιρα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση;

Μάχη στήθος με στήθος έδιναν τις τελευταίες ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό η Ελένη Φουρέιρα και η Netta Barzilai στις καρδιές όσων αγαπούν και παρακολουθούν τη Eurovision. Τελικά η Netta εκπροσωπώντας το Ισραήλ κατάφερε με το «Toy» φέρει τη νίκη στη χώρα της με 529 βαθμούς, ενώ η Ελένη Φουρέιρα με 436 χάρισε τη δεύτερη θέση στην Κύπρο. Τα όσα είπε όπως στη συνέντευξη τύπου η Netta Barzilai μετά τη νίκη της σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τις ψυχαγωγικές εκπομπές που έκαναν λόγο για «καρφί» προς την Ελένη Φουρέιρα. «Όταν ήμουν φαβορί και όταν ήταν και η Ελένη… Νομίζω ότι η αυθεντικότητα κέρδισε. Ανταγωνιζόμουν μόνο με τον εαυτό μου», ανέφερε συγκεκριμένα η νικήτρια της Eurovision 2018.

[dfp_ads id=236982]

«Τι καρφί ήταν αυτό; Η Netta υποστήριζε αυτό το «αγάπα το σώμα σου, τη διαφορετικότητα, την τάση της εποχής την κοινωνική κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στις γυναίκες». Ήταν το κοινωνικό μήνυμα που θα κέρδιζε. Αλλά τι σημαίνει αυθεντικότητα; Ότι το δικό μας κορίτσι ήταν ψεύτικο;», σχολίασε η Μαριλού Ρεπαπή.

«Εδώ της βγήκε λιγάκι διαφορετικά. Καμιά φορά μπορείς να πας στο άλλο άκρο και μια όμορφη κοπέλα όπως η Ελένη Φουρέιρα. Μου φάνηκε λίγο άσχημο, γιατί τα είχε πάει καλά μέχρι στιγμής με όλα αυτά που είχε πει. Γιατί να πεις κάτι για την αυθεντικότητα; Η Ελένη Φουρέιρα επειδή είναι μια όμορφη κοπέλα. Επειδή ίσως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις μουσική βιομηχανία πανέμορφες κοπέλες που χορεύουν όμορφα και τραγουδούν, ουσιαστικά πέταξε ένα καρφάκι για να μπορέσει να καλύψει αυτό που δεν έχει. Με την ίδια λογική, αν κάποιος έβγαινε και κατηγορούσε τη Netta και την εμφάνιση της, θα έλεγαν όλοι πόσο ρατσιστικό είναι αυτό», συνέχισε ο Γιώργος Κρικοριάν.

«Όταν βγαίνεις και λες ένα τέτοιο τραγούδι, δεν μπορείς να καρφώνεις έτσι μια άλλη γυναίκα. Δεν έχει κανένα νόημα το ακυρώνεις», κατέληξε η Μαριλού Ρεπαπή.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τη Eurovision!