Eurovision 2017: Η Πορτογαλία νίκησε στον τελικό! Σε τι θέση βρέθηκε η Ελλάδα με τη Demy;

Eurovision 2017

Από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό, η Πορτογαλία κατάφερε μόλις φέτος να νικήσει στον διαγωνισμό! Δείτε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της βραδιάς!

Νικήτρια χώρα στον τελικό της Eurovision 2017 είναι η Πορτογαλία! Ο Salvador Sobral με μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία, μάγεψε τόσο τους τηλεθεατές όσο και τις κριτικές επιτροπές με το Amar Pelos Dois και έπιασε κορυφή με 758 βαθμούς!

Στο televoting η Ελλάδα βρέθηκε 14η, έλαβε συνολικά 77 βαθμούς. Η τελική κατάταξη έφερε τη Demy με το This Is Love στη 19η θέση. Η Κύπρος τερμάτισε στην 21η θέση

Σύμφωνα με τις ψήφους από τις επιτροπές, η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής:

  1. Πορτογαλία
  2. Βουλγαρία
  3. Σουηδία
  4. Αυστραλία
  5. Ολλανδία

Από την ψηφοφορία των επιτροπών η Ελλάδα παίρνει:

  • Αζερμπαϊτζάν 5
  • Μαυροβούνιο 12
  • Αλβανία 1
  • Ισπανία 2
  • Αρμενία 10
  • Βουλγαρία 6
  • Κύπρος 12
[dfp_ads id=236982]

Η κριτική επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε ως εξής

  • Ηνωμένο Βασίλειο 1
  • Βουλγαρία 2
  • Λευκορωσία 3
  • Ιταλία 4
  • Πορτογαλία 5
  • Ρουμανία 6
  • Μολδαβία 7
  • Αρμενία 8
  • Αζερμπαϊτζάν 10
  • Κύπρος 12

00:45 Οι τηλεφωνικές γραμμές κλείνουν! Αρχίζει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

00:16  Είναι γεγονός, η Ρουσλάνα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision 2017! Οι πολεμικές χορογραφίες είναι κάτι που φαίνεται να την έχει σημαδέψει σε βάθος χρόνου…

00:08 Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Από την Ελλάδα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την Demy, μπορείτε όμως να ψηφίσετε την ελληνική συμμετοχή όσοι βρίσκεστε στο εξωτερικό.

00:03 Το διαγωνιστικό μέρος του μεγάλου τελικού της 62ης Eurovision ολοκληρώνεται με την εμφάνιση της Γαλλίας. Η γλυκιά Alma τραγουδά ρυθμικά και καθόλου πένθιμα το Requiem.

23:59 Στριμωγμένα τα φαβορί το ένα μετά το άλλο απόψε. Ο νεαρός 17χρονος Kristian Kostov με την ώριμη φωνή έρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία και με το Beautiful Mess διεκδικεί και την πρωτιά απόψε.

23:55 Ένα ακόμα φαβορί επί σκηνής. Ο Robin Bengtsson από τη Σουηδία έχει ήδη αποκτήσει το φανατικό κοινό του και με το I Can’t Go On πραγματοποιεί μια εμφάνιση που ενθουσιάζει την αρένα.

23:50 Το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι της βραδιάς έρχεται από το Βέλγιο και το κοινό το υποδέχεται πολύ θερμά. Η Blanche με το City Lights είναι ανάμεσα στα φαβορί.

23:46 Έφτασε η στιγμή για την οικοδέσποινα Ουκρανία. Ο O.Torvald ροκάρει με το Time.

23:41 Η πανύψηλη Γερμανίδα Levina ερμηνεύει το Perfect Life. Η Γερμανία μετά από χρόνια επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision με ένα ωραίο τραγούδι.

23:37 Για τη Ρουμανία οι Ilinca ft. Alex Florea τραγουδούν το Yodel It! κι όλοι εμείς ψάχνουμε ωτοασπίδες για να γλιτώσουμε!

23:33 Ώρα Κύπρου! Ο Hovig νικά την… Gravity και πραγματοποιεί μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες για οπτικά εφέ που του δίνει η σκηνή.

23:29 Το Ηνωμένο Βασίλειο  και η Lucie Jones αποσπούν δυνατό χειροκρότημα με το Never Give Up On You.

23:20 Ο JOWST από τη Νορβηγία μας προτρέπει… Grab The Moment. Δεν τρελαινόμαστε και ιδιαίτερα…

23:16 Το απόλυτο αουτσάιντερ για απόψε έρχεται από την Ισπανία και είναι ο Manel Navarro με το Do It For Your Lover. Σαν τραγουδάκι κατασκήνωσης…

23:12 Ώρα για την Ελλάδα μας και τη μοναδική Demy που ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision 2017 και μαγεύει με την παρουσία της και τα ειδικά εφέ που έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Συγκριτικά με την εμφάνισή της στον ημιτελικό, διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει σημαντικές σκηνοθετικές διορθώσεις που επιτρέπουν αυτή τη φορά να καταλάβουμε καλύτερα όσα αφηγείται το τραγούδι και κυρίως να δούμε -γιατί την προηγούμενη φορά δεν είδαμε- το γραφικό που κινείται στο ειδικό γυαλί.

23:06 Η Αυστραλία κάθε χρόνο τέτοια εποχή μετακομίζει στην Ευρώπη! Φέτος, ο Isaiah τραγουδά τη μπαλάντα Don’t Come Easy.

23:02 Ο Jacques Houdek έρχεται με δύο φωνές από την Κροατία. Μια… διπλή ερμηνεία του My Friend ξεσηκώνει το κοινό της Eurovision.

22:58 Η Dihaj με το Skeletons εκπροσωπεί το Αζερμπαϊτζάν και άλλη μια σουρεάλ στιγμή λαμβάνει χώρα στη σκηνή της Eurovision 2017.

22:53 Άλλο ένα φαβορί επί σκηνής. Συγκεκριμένα, επί της δεύτερης μικρότερης σκηνής. Ο Salvador Sobral με μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία, τραγουδά το Amar Pelos Dois και μαγεύει το κοινό.

22:49 Για τη Δανία, η Anja πραγματοποιεί μια εμφάνιση υπερπαραγωγή με το Where I Am…

22:45 Ώρα για την Ιταλία που τα στοιχήματα την θέλουν το απόλυτο φαβορί. Ο Francesco Gabbani και ο γορίλας του τραγουδούν και χορεύουν στον ρυθμό του Occidentali’s Karma. Το κοινό ξεσηκώνεται από το πρώτο λεπτό.

22:41 Ο Joci Pápai με το Origo δίνει ένα έθνικ χρώμα στην αποψινή βραδιά. Μοναδική ερμηνεία και διαφορετικός ήχος από την Ουγγαρία πλημμυρίζει το Κίεβο.

22:37 Τα τρολ της βραδιάς λέγονται Sunstroke Project, έρχονται από τη Μολδαβία, τραγουδούν Hey Mamma και τελούν τρεις γάμους επί σκηνής.

22:31 Οι OG3NE είναι τρεις αδερφές από την Ολλανδία που ερμηνεύουν το Lights and Shadows και το αφιερώνουν στη μαμά τους που πάσχει από ALS. Οι θεατές τις καταχειροκροτούν και σίγουρα η μητέρα τους θα νιώθει πολύ περήφανη.

22:28 Η Αρμενία με την Artsvik και το Fly With Me δίνει και αυτή τη φορά ρυθμό στην αρένα του Κιέβου.

22:24 Ο Nathan Trent από την Αυστρία τραγουδά αρκετά συμπαθητικά το Running On Air.

22:19 Οι Naviband τραγουδούν Story of My Life από τη Λευκορωσία με… αγάπη μόνο! Τα σχόλια είναι περιττά…

22:16 Η Kasia Moś από την Πολωνία εμφανίζεται δεύτερη στη σκηνή με το Flashlight. Η παρουσία της είναι εντυπωσιακή και αρκετά sexy. Η ερμηνεία της εξαιρετική.

22:12 Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ανοίγει με το Ισραήλ. Ο IMRI που ζει για να γυμνάζεται ξεσηκώνει το κοινό με το I Feel Alive.

22:00 Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2017 ξεκινά Live από το Κίεβο με την παρέλαση των 26 χωρών που παίρνουν μέρος.

Η μεγάλη ώρα έφτασε… Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει αυτή την ώρα στο Κίεβο. Η Ουκρανία φιλοξενεί τον 62ο διαγωνισμό της Eurovision 2017. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Demy και το This is Love και όλοι αναμένουν με ανυπομονησία να δώσει τη μάχη της επί σκηνής.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2017

1.Ισραήλ

2. Πολωνία

3. Λευκορωσία

4. Αυστρία

5. Αρμενία

6. Ολλανδία

7. Μολδαβία

8. Ουγγαρία

9. Ιταλία

10. Δανία

11. Πορτογαλία

12. Αζερμπαϊτζάν

13. Κροατία

14. Αυστραλία

15. Ελλάδα

16. Ισπανία

17. Νορβηγία

18. Ηνωμένο Βασίλειο

19. Κύπρος

20. Ρουμανία

21. Γερμανία

22. Ουκρανία

23. Βέλγιο

24. Σουηδία

25. Βουλγαρία

26. Γαλλία