Eurovision 2017: Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό με τη Demy και το This Is Love!

Eurovision 2017

Πέρασε και η Κύπρος στον τελικό! Δείτε όλες τις εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων χωρών στον Α΄ Ημιτελικό!

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην εκπνοή του Α΄Ημιτελικού της Eurovision 2017 ανακοινώθηκαν οι 10 χώρες που περνούν στον μεγάλο τελικό. Η Ελλάδα με την Demy και το This Is Love πέρασε στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου. Μαζί της θα είναι και η Κύπρος!

[dfp_ads id=236982]

00:04 Η ώρα των αποτελεσμάτων έφτασε! Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό με τυχαία σειρά είναι:

  • Μολδαβία
  • Αζερμπαΐτζάν
  • Ελλάδα
  • Σουηδία
  • Πορτογαλία
  • Πολωνία
  • Αρμενία
  • Αυστραλία
  • Κύπρος
  • Βέλγιο

Οι εμφανίσεις τριών από τις 6 χώρες που θα εμφανιστούν κατευθείαν στον τελικό:

Ισπανία: Manel Navarro – Do It For Your Lover

Ιταλία: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma

Ηνωμένο Βασίλειο: Lucie Jones – Never Give Up On You

23:47 Οι τηλεφωνικές γραμμές έκλεισαν! Αναμονή για τα αποτελέσματα…

23:36 Στη σκηνή της Eurovision 2017 ανεβαίνει η Jamala, η νικήτρια της περσινής Eurovision, αυτή που έφερε τον διαγωνισμό φέτος στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ερμηνεύει ακόμα πιο εντυπωσιακά το 1944 και αποσπά το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

23:28 Οι τηλεφωνικές γραμμές μόλις άνοιξαν! Από την Ελλάδα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη χώρα μας, όμως μπορείτε όσοι βρίσκεστε σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

23:23 Το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς ολοκληρώνεται με τη Λετονία. Η Triana Park ερμηνεύει το εναλλακτικό Line.

23:19 Ο Omar Naber έρχεται από τη Σλοβενία με μια… On My Way μπαλάντα, βγαλμένη από κάποια παλιά Eurovision.

23:15 Η έθνικ Αρμενία εκπροσωπείται από την Artsvik με το Fly With Me. Μια ιδιαίτερη συμμετοχή που ελπίζει στην πρόκριση.

23:11 Και η Κύπρος μας! Ο Hovig μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ηλεκτρονικής μουσικής με το Gravity. Μια σπουδαία ερμηνεία και μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision 2017.

23:07 Η Martina Bárta από την Τσεχία τραγουδά τη μπαλάντα My Turn.

23:00 Πάμε μέχρι τη βορειότερη χώρα της Ευρώπης. Από την Ισλανδία η Svala τραγουδά το Paper.

22:56  Οι Sunstroke Project τραγουδούν το ρυθμικό Hey Mamma για τη Μολδαβία και ξεσηκώνουν τους τηλεθεατές. Άντε και στα δικά μας!

22:52 Η Kasia τραγουδά για την Πολωνία το Moś Flashlight.

22:48 Ώρα Ελλάδας! Η Demy με το This is Love πραγματοποιεί την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση με διαφορά που έχουμε δει απόψε στον διαγωνισμό! Άψογη ερμηνεία και μοναδική παρουσία επί σκηνής!

22:43 Ο Salvador Sobral έρχεται από την Πορτογαλία με το Amar Pelos Dois. Την πρώτη εβδομάδα των προβών δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Απόψε τραγουδά στη δεύτερη, μικρή σκηνή του Κιέβου.

22:39 Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελικό της Eurovision. Η Dihaj τραγουδά το ιδιαίτερο Skeletons…

22:35 Ώρα για τη χώρα των χιλίων λιμνών. Για τη Φινλανδία η Norma John ερμηνεύει το Blackbird. Θα λέγαμε ότι η ερμηνεία μας οδήγησε σταδιακά σε ύπνωση…

22:28 Για το Μαυροβούνιο τραγουδά ο Slavko Kalezić το Space. Ωστόσο, αυτό που ενθουσιάζει περισσότερο είναι η εκκεντρική του παρουσία και η κοτσίδα του. Χαμός στην αρένα!

22:24 Ώρα για το Βέλγιο. Η Blanche με το City Lights δίνει ρυθμό στην αρένα και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τη δεκάδα που θα περάσει στον τελικό.

22:20 Η Lindita από την Αλβανία δεν είναι στα φαβορί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να κάνει και την έκπληξη με το τραγούδι World.

22:17  Η Αυστραλία δεν ανήκει στην Ευρώπη, ανήκει όμως στη Eurovision 2017! Ο Isaiah Don’t ερμηνεύει την μπαλάντα Come Easy.

22:13 Η Tamara Gachechiladze εκπροσωπεί τη Γεωργία με το Keep The Faith και εμφανίζεται δεύτερη. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παρουσία η οποία γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με τα ειδικά οπτικά εφέ.

22:09 Το διαγωνιστικό κομμάτι του Α΄Ημιτελικού ξεκινά με τη Σουηδία. Ο Robin Bengtsson ξεκινά από τα παρασκήνια να τραγουδά το I Can’t Go On και στη συνέχεια μπαίνει στη σκηνή. Είναι ένα από τα αποψινά φαβορί.

22:03 Οι παρουσιαστές της φετινής Eurovision υποδέχονται κοινό και τηλεθεατές από την εντυπωσιακή σκηνή που έχει στηθεί στο Κίεβο.

O Α΄ Ημιτελικός για τον 62ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2017 ξεκίνησε! Απόψε, στο Κίεβο της Ουκρανίας, η Demy με το This is Love για την Ελλάδα και ο Hovig με το Gravity για την Κύπρο θα δώσουν τη μάχη τους για μια θέση στον μεγάλο τελικό το ερχόμενο Σάββατο.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη δέκατη θέση του Πρώτου Ημιτελικού με την Demy και το τραγούδι «This Is Love» σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Romy Papadea & John Ballard. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Βάσει της σειράς εμφάνισης μας στην σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στο Κίεβο, η Demy αναμένεται να εμφανιστεί γύρω στις τις 22:45, ενώ η Κύπρος περίπου 20 λεπτά μετά.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης στον πρώτο Ημιτελικό έχει ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2017
Σουηδία
Γεωργία
Αυστραλία
Αλβανία
Βέλγιο
Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Πορτογαλία
Ελλάδα
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Τσεχική Δημοκρατία
Κύπρος
Αρμενία
Σλοβενία
Λετονία