Eurovision 2017: Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση της ελληνικής αποστολής – Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2017

Οι συντελεστές του 62ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2017 παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Ραδιομέρο της Αγίας Παρασκευής.

Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου. Στον σχολιασμό θα βρίσκεται ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

[dfp_ads id=236982]

«Η ΕΡΤ κατέληξε ότι φέτος η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που και έχουν δώσει εξετάσεις και το ταλέντο τους δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Η ΕΡΤ θα είναι δίπλα στα παιδιά, στους συναδέλφους, μιλάω και με την ιδιότητα του καλλιτέχνη και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να έχουμε μια εκπροσώπηση λαμπερή» είπε στην έναρξη της σημερινής παρουσίασης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, καλοσωρίζοντας και τον Γιώργο Καπουτζίδη μαζί με την Μαρία Κοζάκου για ακόμα μια φορά στον σχολιασμό της Eurovision 2017.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης αναφέρθηκε ακόμα στο κόστος της συμμετοχής της ΕΡΤ στη Eurovision το οποίο θα είναι μηδενικό, ενώ και ο Γιώργος Καπουτζίδης συμμετέχει αφιλοκερδώς στην παρουσίαση:«Ακριβώς επειδή είμαστε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κόστος της συμμετοχής της ΕΡΤ σε αυτό το εγχείρημα είναι μηδενικό. Για πρώτη φορά από τότε που ξέρω την ιστορία του θεσμό η ΕΡΤ θα πληρώσει τα 600 ευρώ που είναι τα αναγκαία χρήματα για τον συμβολαιογράφο τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν χορηγοί που με πίστη στον θεσμό, στην ΕΡΤ, στην Ελλάδα, στους καλλιτέχνες και στην καλλιτέχνιδα. Η ΕΡΤ θα συνδράμει σε αυτό, αλλά όχι με χρήματα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός. Ευχαριστώ και τον κ. Καπουτζίδη ο οποίος συνδράμει αφιλοκερδώς κάθε χρόνο ως εραστής του θεσμού.»

Δείτε εδώ την παρουσίαση της ελληνικής αποστολής όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ

Η Demy δήλωσε χαρούμενη για την ομάδα με την οποία συνεργάζεται και αποκάλυψε πως έχει μια κρυφή αγάπη για κάποιο από τα τρία τραγούδια ενώ κλείνοντας τα όσα ανέφερε συμπλήρωσε πως: «Είμαι χαρούμενη που και από άποψη χρηματική και μπάτζετ, δεν γίνεται στις πλάτες κανενός αυτό και θα γίνει με χορηγούς, όπως πρέπει».

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή για τον ελληνικό τελικό τρία τραγούδια ερμηνευμένα από την Demy, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Το τραγούδι που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα αναδειχθεί ως η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στην παλαιότερη συνεργασία του με την Demy αλλά και στο θεσμό της Eurovision λέγοντας: «Είναι ένα εξαιρετικά πετυχημένο show εδώ και 60 χρόνια που είναι για να το απολαύσουμε παρέα όλοι μαζί», ενώ ευχαρίστησε και την Μαρία Κοζάκου με την οποία θα βρίσκονται μαζί στην παρουσίαση.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση: