Eurovision 2017 – Διονύσης Τσακνής: «Η Eurovision είναι μια υποχρέωση της ΕΡΤ»

Eurovision 2017

Θα έγραφε ο ίδιος κάποιο τραγούδι για την Eurovision;

Ο Διονύσης Τσακνής μίλησε στην εκπομπή «Πάμε αλλιώς» σχετικά με τη Eurovision 2017 και την ανάθεση στην Demy. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ανέφερε πως η Eurovision είναι μια υποχρέωση της ΕΡΤ, αλλά και για την επιλογή της ανάθεσης…

Τη Eurovision τη χρειάζομαστε;

Η Eurovision είναι μια υποχρέωση της ΕΡΤ. Μετέχει στην EBU, έχει μια υποχρέωση. Να σας πω εν τιμή, δεν είμαι ο Eurovisionολόγος. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ζούνε και σκέφτονται πότε θα έρθει ο Μάιος. Είμαι όμως πρόεδρος ενός οργανισμού και αυτός ο οργανισμός συμμετέχει. Και για να συμμετέχει πρέπει να βρεθεί το καλύτερο όχημα που θα μας οδηγήσει εκεί. Δεν είναι το φεστιβάλ του Bayreuth, δεν είναι το φεστιβάλ Μπαχ. Είναι ένα νεανικό θέαμα. Μέχρι εκεί.

Θα έγραφε ο ίδιος ένα τραγούδι για τη Eurovision;

Δεν είμαι ειδικός σε αυτό το πράγμα. Χρειάζονται ειδικοί άνθρωποι. Δεν μπορείς να βάλεις έναν ρεμπέτη να γράψει ένα συμφωνικό έργο.

Για την ανάθεση…

Το κοινό θα ψηφίσει τα τρία τραγούδια που παραγγείλαμε. Έχουμε τη δυνατότητα από τον κανονισμό της EBU να κάνουμε ανάθεση. Επιλέξαμε την ανάθεση. Μη θαρρείτε ότι δεν ακούσαμε πάρα πολλά πράγματα. Πάρα πολλά τραγούδια και αρκετά ενδιαφέροντα τραγούδια. Αλλά καταλήξαμε σε αυτό. Αν κριθούμε, θα κριθούμε από το αποτέλεσμα.