Eurovision 2015: Πρώτη η Ιταλία στο televoting!

«Θα πρέπει να φύγουν οι επιτροπές, δημιουργούν προβλήματα».

Ο πρόεδρος του «OGAE Greece» Αντώνης Καρατζίκος μίλησε στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμφάνιση της Ιταλίας, καθώς έχει γίνει μεγάλη συζήτηση από το βράδυ της Κυριακής για το αν έπρεπε να πάρει την πρωτιά η γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καρατζίκο, η Ιταλία ήταν η χώρα που κέρδισε στο televoting, δηλαδή ήταν η χώρα που επέλεξε το κοινό για νικήτρια του διαγωνισμού. Οι επιτροπές, όμως, ήταν αυτές που καθόρισαν το αποτέλεσμα, καθώς ψήφισαν την Σουηδία για την πρωτιά, ενώ άφησαν την Ιταλία στην έκτη θέση.

«Η Ιταλία στο κοινό έπαιρνε τεράστια νίκη. Βγήκαν τα αποτελέσματα τα ξεχωριστά, επιτροπής και κοινού και εκεί που περιμέναμε ότι η επιτροπή θα έχει πολύ ψηλά την Ιταλία, οι επιτροπές την είχαν έκτη και είχαν πρώτη τη Σουηδία. Αν ψήφιζε μόνο το κοινό και είχε μόνο televoting, η Ιταλία έβγαινε πρώτη με 370 βαθμούς.

Θεωρούσα ότι η Ιταλία ήταν το τραγούδι των επιτροπών και ότι το τραγούδι του κοινού ήταν η Σουηδία. Πιστεύω ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει δώσει την Ιταλία πρώτη. Για μένα θα έπρεπε σε έναν επόμενο διαγωνισμό να μην υπάρχουν οι επιτροπές. Συνέχεια δημιουργούν προβλήματα οι επιτροπές, θα πρέπει να φύγουν».