Εσύ ακόμα δεν δοκίμασες το γλυκό μανταρίνι της Μπαρμπαρίγου;

γλυκό μανταρίνι

Το μοσχομυριστό, ελαφρύ και παραδοσιακό ελληνικό γλυκό.

Είναι στην εποχή τους και η συγκεκριμένη συνταγή για το γλυκό μανταρίνι που μοιράζεται η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαζί μας, αν και είναι εύκολη, χρειάζεται από εσάς να φροντίσετε για ένα πράγμα: κρύψτε καλά ένα βάζο αν θέλετε να μείνει κάτι και για σας! Όσοι το δοκίμασαν, δεν έφαγαν μόνο ένα…

Τα υλικά για το γλυκό μανταρίνι

Ξεκινάμε τη συνταγή πλένοντας καλά τα μανταρίνια. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε ένα κομματάκι φλούδα στην ένωση του κοτσανιού. Τα ζεματάμε για 3 φορές από 2 λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Τα στύβουμε ένα ένα να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνουμε ανάποδα με το κομμένο σημείο να ακουμπάει σε πετσέτα καθαρή για 5-6 ώρες.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6′ και ρίχνουμε τα μανταρίνια. Αφήνουμε να βράσουν για 5′. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Δένουμε το σιρόπι να σχηματίζει κόμπο και ξαναρίχνουμε τα μανταρίνια. Βράζουμε για 5-6′ και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Τα 10 μυστικά για το γλυκό μανταρίνι