«Έσπασε» ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου για τον θάνατο του αδελφού του: «Ανακούφιση, υπέφερε, παρακαλούσα»

Δημήτρης Γιαγτζόγλου

"Άρχισα να φέρομαι λίγο αλαζονικά στη ζωή. Νόμιζα ότι η ζωή μου χρωστούσε" δηλώνει ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το βράδυ της Τετάρτης, στη Ρέα Βιτάλη και την εκπομπή «Κεραία» στο ERTNews. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής μίλησε από καρδιάς για τον θάνατο του αδελφού του, τις τελευταίες του στιγμές αλλά και το διάστημα μετά από αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με πονάνε ακόμα τα μάτια του, κυρίως η αίσθηση ότι ένιωθε πάρα πολύ μόνος. Δηλαδή νομίζω ότι αυτή η αρρώστια έχει πολύ μοναξιά. Η άλλη εικόνα ήταν Μεγάλη Παρασκευή πριν τον Ιούνιο, το Πάσχα το τελευταίο που περνάει ο Επιτάφιος έξω από το σπίτι, ο Νίκος στεκόταν – δεν στεκόταν πια και καθόταν μόνος και έβλεπε τον Επιτάφιο και έκλαιγε γιατί καταλάβαινε».

«Και φτάνουμε δυστυχώς στον θάνατο» υπογραμμίζει η Ρέα Βιτάλη με τον καλεσμένο της να σχολιάζει τα εξής. «Ανακούφιση. Υπέφερε, παρακαλούσα… Παρακαλούσα… Μια εβδομάδα πριν πεθάνει είχε ξαναπέσει σε κώμα και η μητέρα μου μού είχε πει «σε παρακαλώ, δεν είμαι έτοιμη».

«Τον επανέφεραν μετά από 20 λεπτά και την παρακάλεσα «την επόμενη φορά, σε παρακαλώ πολύ, ταλαιπωρείται. Δεν υπάρχει». Ή όταν πέθανε, η μητέρα μου μού είπε με ένα κλάμα χαμηλόφωνα «σε παρακαλώ, μπορούμε να τον πάρουμε σπίτι;». Εγώ δεν έκλαιγα και της είπα, «στο σπίτι ή εγώ ή ο Νίκος». Έπρεπε να διευθετήσω και αυτά τα θέματα»

«Το μετά έχει να κάνει με αυτή την παύση. Ο Δημήτρης δεν ξαναέγινε Δημήτρης, έτσι κι αλλιώς, είχα ένα δίκοπο μαχαίρι. Άρχισα να φέρομαι λίγο αλαζονικά στη ζωή. Νόμιζα ότι η ζωή μου χρωστούσε, το πέρασα αυτό το στάδιο αλλά η ζωή δεν χρωστάει σε κανέναν και τίποτα. Πέρασα ένα ζόρι που νόμιζα ότι είμαι μονίμως άρρωστος. Δεν μπορούσα τη φθορά του σώματος, αυτό που αισθανόμουν ότι ο αδελφός μου έχανε την αίσθηση, αυτή την απώλεια του εφηβικού – νεανικού σώματος… Ποιος το αντέχει και σε λάθος ηλικία;» πρόσθεσε, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος συναισθηματικά, ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου στην πρεμιέρα του νέου κύκλου της εκπομπής «Κεραία» στη δημόσια τηλεόραση.