ΕΡΤ: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία

Διαβάστε περισσότερα...

Από την κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. «Όχι» στο νομοσχέδιο θα ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «παρών» θα δηλώσουν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι έχει διευκρινήσει ότι «αν ο υπουργός απορρίψει τις κρίσιμες τροποποιήσεις δεν απομένει άλλος δρόμος από την συνολική καταψήφιση».

Στις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά περιλαμβάνεται η δυνατότητα της ΕΡΤ να ιδρύει θυγατρικές και άλλα νομικά πρόσωπα στην επικράτεια. Επιλέον, καταργείται το πλαφόν του 25% για εξωτερικές παραγωγές, με την εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος για την ποιότητα των προγραμμάτων της ΕΡΤ. Αποσαφηνίστηκε, επίσης, η υποχρέωση απόδοσης του 1,5% για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων αλλά και την έκδοση βιβλίων.

Επιπλέον, άνοιξε ένα μικρό παράθυρο για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων της πρώην ΕΡΤ, οι οποίοι είχαν αδίκως εξαιρεθεί, με την προσθήκη διάταξης που αναφέρει ότι η ΕΡΤ προσλαμβάνει το προσωπικό της με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και ορισμένου χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχη εμπειρία σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!