Η ΕΡΤ αλλάζει χρόνο με… 2018 Ευχές γεμάτες αναμνήσεις

Πρωτοχρονιά

Παραμονή Πρωτοχρονιας, από τις 22:00 στην ΕΡΤ...

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό υποδέχεται η ΕΡΤ τον νέο χρόνο, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 22:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ERT world για όλους τους Απόδημους Έλληνες.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Φωτεινή Δάρρα,  ο Στέλιος Διονυσίου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Αγνή Καλουμένου, ο Θοδωρής Καζάκος, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σπύρος Πατράς  η Ασπασία Στρατηγού,  η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ιωάννα Φόρτη,  ο Λάκης Χαλκιάς και η Μπέτυ Χαρλαύτη θα βρεθούν στο στούντιο της ΕΡΤ και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια.

LE7_0348

Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου, η οποία συμπράττει με την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Έμμετρον» σε επιμέλεια Μανώλη Γεωργοστάθη, καθώς και η βραβευμένη Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Τα χορευτικά επιμελούνται οι χοροδιδάσκαλοι Θοδωρής Χαλάς, Φιλιώ Καρατζά και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης Δερβενοχωρίων, Σωτηρία Μέμεζα.

LE7_1580

Επίσης, χορεύουν, τραγουδούν και μας κερνούν τοπικά καλούδια, ο Λαογραφικός Όμιλος «Κουρήτες» με τον ιδρυτή-χοροδιδάσκαλο Μανώλη Παττακό από την Κρήτη και μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της  Πανποντιακής Ομοσπονδίας με τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη. 

LE7_0084

Οικοδεσπότες του εορταστικού προγράμματος είναι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Πάνος Χρυσοστόμου.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά από τις αρχές του περασμένου αιώνα, φθάνει μέχρι τις μέρες μας και εξελίσσεται σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Οι καντάδες, η Πλάκα, τα Επτάνησα, το παραδοσιακό μας τραγούδι, της στεριάς και της θάλασσας, το ρεμπέτικο, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες πόλεις, τα όμορφα χωριά. Το ελαφρό τραγούδι, το λαϊκό που γίνεται αστικό, ο Μάνος, ο Μίκης και οι συνεχιστές τους.

Τα εμβληματικά τραγούδια, τα οποία καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας, τραγούδια που ενώνουν όλους τους Έλληνες και στοιχειοθετούν τη συλλογική μας μνήμη.

LE7_1487