Επιστροφή στο μέλλον: Ο λόγος που ο Michael J. Fox παραλίγο να μην είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας

Ποιος είχε αρχικά τον ρόλο;

Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος οποιονδήποτε άλλον στη θέση του Michael Fox να υποδύεται τον Marty McFly στη θρυλική ταινία των ’80s «Επιστροφή στο μέλλον», κι όμως αρχικά η ταινία ξεκίνησε με διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Johnny Depp, John Cusack, Charlie Sheen and Robert Downey Junior ήταν υποψήφιοι για το ρόλο που αρχικά δόθηκε στον Eric Stoltz. Το σουλούπι των δύο ηθοποιών έμοιαζε πολύ…

Μάλιστα, είχαν ολοκληρώσει 5 εβδομάδες γυρισμάτων μέχρι ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis να καταλήξει πως δεν προχωρούσε όπως θα ήθελε, όχι γιατί ο Stoltz δεν είχε τις υποκριτικές ικανότητες, αλλά γιατί δεν έβγαζε το γέλιο που επιθυμούσε.

Έτσι, κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση και να πάρουν πίσω τον Michael Fox που ήθελαν από την αρχή. O Michael Fox εκείνη την περίοδο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά «Family Ties» και αρχικά είχαν αρνηθεί να του επιτρέψουν τα γυρίσματα για την ταινία, στη συνέχεια ωστόσο βρέθηκε συμβιβαστική λύση. Παρά το ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την αρχή, λέγεται πως υπάρχει μία σκηνή του Stoltz στην ταινία…

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα» έλεγε στο ET ο Fox το 2010. «Μου το είπαν, μου έδωσαν το σενάριο και δύο μέρες αργότερα ήμουν σε ένα πάρκινγκ στην Pomona με φλόγες ανάμεσα στα πόδια μου και τον Chris Lloyd να τρέχει τριγύρω σαν τρελός».