Ένκε Φεζολλάρι: «Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα στην Ελλάδα, υπήρχε μια καταδίωξη»

Ένκε Φεζολλάρι

"Το ωραίο πράγμα είναι ότι δεν χρωστάω κάτι σε κάποιον. Μόνο στον εαυτό μου και στην μαμά μου" τόνισε, μέσα σε όλα, ο Ένκε Φεζολλάρι.

Ένκε Φεζολλάρι παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 το απόγευμα της Παρασκευής. Μέσα σε άλλα, ο ανήσυχος καλλιτεχνικά ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία, την απόφαση να ασχοληθεί με το θέατρο καθώς και το αμερικάνικο όνειρο που… πραγματοποίησε επιτυχώς στα Βαλκάνια!

Ειδικότερα, ο Ένκε Φεζολλάρι εξομολογήθηκε αρχικά πως «ήρθα από την Αλβανία στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα γιατί η Ελλάδα δέχθηκε ένα μεγάλο κύμα μεταναστών Αλβανικής κοινότητας όταν, αυτό που λέγαμε, «άνοιξαν τα σύνορα και οι άνθρωποι κλείδωσαν τις πόρτες». Γαλουχήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά από τον τύπο και την κοινωνία, υπήρχε μια καταδίωξη και οι «φτωχοδιάβολοι» όπως θα λέγαμε. Εγώ το βίωνα ως παιδί και έπρεπε να επιβιώσουμε οπότε εκείνες τις εποχές έπρεπε να προτάξεις την επιβίωση».

«Οι γονείς μου ήταν σπουδαγμένοι άνθρωποι και ερχόμενοι εδώ η μητέρα μου καθάριζε σπίτια. Χώρισαν οι δικοί μου τελειωτικά στην Ελλάδα οπότε η μητέρα μου μεγάλωσε δυο παιδιά μόνη της καθαρίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ σπίτια και σκάλες. Μικρότερος έλεγα πως θέλω να γίνω πολιτικός, υπουργός Παιδείας και να αλλάξω τον κόσμο! Πέρασα δηλαδή διάφορες φάσεις και πολιτικοποίησης αλλά νομίζω ότι συνετέλεσαν το σχολείο και οι καθηγητές μου για να μαζέψω την βαλίτσα μου και να ανέβω στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος».

«Το ωραίο πράγμα είναι ότι δεν χρωστάω κάτι σε κάποιον. Μόνο στον εαυτό μου και στην μαμά μου. Πήρα το αίμα μου πίσω από την άποψη πως «τώρα θα με φας στη μάπα σου». Δηλαδή ο «γιος της καθαρίστριας» που πραγματοποιεί το δικό του American Dream στα Βαλκάνια. Ναι το πήρα το αίμα μου πίσω» συμπλήρωσε ο Ένκε Φεζολλάρι μιλώντας στον Διονύση Χριστόπουλο και το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.