«Ένιωθα ότι αποτελεί μέρος της αρρώστιας και θα περάσει»

«Με αποχαιρετούσαν»

''Μοιάζει με εκείνους τους σπουδαίους και σημαντικούς ανθρώπους περασμένων εποχών που θα ήθελες να είχες γνωρίσει, αλλά είναι σαν να τους ξέρεις από το έργο τους'', έτσι τον περιγράφει στον πρόλογό της συνέντευξης ο Γιάννης Βίτσας. Ο Άρης Δαβαράκης μίλησε ανοιχτά στον δημοσιογράφο και το περιοδικό Εγώ! Weekly και διηγήθηκε μεταξύ άλλων τις περιπέτειες με την υγεία του εξαιτίας του ποτού.



Περάσατε μια σοβραρή περιπέτεια υγείας που σας ανάγκασε να κόψετε το ποτό.

Μακάρι να το είχα κόψει. Το 1989 έμεινα για τρεις μήνες στον Ευαγγελισμό. Έσκασε το πάγκρεας από το ποτό. Κόντεψα να πεθάνω. Μου είπαν «μην ξαναπιείς» Το σταμάτησα για έξι χρόνια και έπειτα το ξανάρχισα. Οπότε έπαθα για δεύτερη φορά παγκρεατίτιδα όταν ήμουν στο Παρίσι, όπου έπινα επίσης σα νερόφιδο. Νοσηλεύτικα για ενάμιση μήνα. Το 2006 οδηγήθηκα ξανά στον Ευαγγελισμό με τρίτη «παγκρεατίτιδα, και εκεί οι γιατροί μου είπαν «Σπάσατε ρεκόρ» με τρεις παγκρεατίτιδες δεν γλυτώνεις. Από τότε δεν έχω βάλει σταγόνα στο στόμα μου.

Φοβηθήκατε όταν φτάσατε τόσο κοντά στο θάνατο;

Απ' ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, οι γιατροί και οι φίλοι μου με είχαν ξεγράψει και τις τρεις φορές. Γι' αυτό μαζεύονταν γύρω μου οι άνθρωποι σαν λεφούσι. Με αποχαιρετούσαν. Εγώ δεν αισθανόμουν έτσι. Ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις, ένιωθα ότι αποτελεί μέρος της αρρώστιας και θα περάσει.