Ένας ζηλευτός «Ράφτης κυριών» από τον Γιάννη Μπέζο στο θέατρο Προσκήνιο

Γιάννης Μπέζος

Με επιτυχία συνεχίζεται η παράσταση του Ζωρζ Φεντώ.

Βασικός πρωταγωνιστής είναι το γέλιο, το γέλιο από καρδιάς, το πρωτόγονο και η φάρσα αποκτά νέα αισθητική και άποψη δια χειρός Γιάννη Μπέζου σ΄ ένα μπαράζ παρεξηγήσεων και κωμικών καταστάσεων. Αυτά είναι και τα στοιχεία που αγκαλιάζει το θεατρικό κοινό.

Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος και το εκρηκτικό χιούμορ του Ζωρζ Φεντώ συναντούν τη μουσική, σε πρωτότυπη σύνθεση του Φοίβου Δεληβοριά.

Ο «Ράφτης Κυριών»,το διασημότερο έργο του Φεντώ, είναι κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία,γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η συζυγική απιστία γίνεται το εργαλείο για να σατιριστούν η υποκρισία, η σεμνοτυφία και τα μικροαστικά ήθη δημιουγώντας την εικόνα της απόλυτης φάρσας.

Σημείωμα Γιάννη Μπέζου: Τα έργα του Ζωρζ Φεντώ. Όσο «επιφανειακά» και «αντιπνευματικά» φαίνονται, τόσο απαιτητικά είναι στη σκηνική τους πραγμάτωση.

Η φάρσα, αυτό το υποείδος της κωμωδίας, που αντιμετωπίζεται συνήθως με απαξιωτικό τρόπο από καλλιτέχνες και καλλιτεχνίζοντες, είναι ο χώρος που ο ηθοποιός οφείλει να γίνει δημιουργός και ποιητής ενός χρόνου που την ίδια στιγμή θα τον συμμεριστεί το κοινό. Στόχος είναι το γέλιο το πρωτόγονο. Δηλαδή η μεγάλη μας παρηγοριά.

Ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου

Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μουσική, Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά. Κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 19.00
Πέμπτη 20.00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18.00 και 21.00
Κυριακή 18:00

Θέατρο Προσκήνιο
Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα