«Ένα απόγευμα πήγα για να κάνω την εκπομπή και μου λέει ο αρχισυντάκτης: «Είναι και η τελευταία!»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

«Τους έκανα αγωγή ζητώντας αποζημίωση. Φυσικά την έχασα, γιατί...»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος φέτος υποδύεται τον παππού στην σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή». «Στην αρχή αγριεύτηκα πάρα πολύ που παίζω τον παππού, γιατί μέχρι πριν από 6 χρόνια έκαναν τον εραστή. Αφού μεγάλωσα, τι να κάνω, ήρθε η ώρα να κάνω τον παππού. Κρατιέμαι, αλλά πρέπει λίγο να το πάρω απόφαση» εκμυστηρεύτηκε στον Κώστα Τσουρό και στο Καλύτερα δε γίνεται, όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του.

Στην αρχή της καριέρας του ταυτίστηκε με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Πώς προέκυψε όμως αυτό; «Κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο ότι με ζητά ο Χορν. Πήγα στην ΕΡΤ και μου λέει θέλω να λες το δελτίο ειδήσεων. Λέω: «Τι δουλειά έχω εγώ; Εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός!». Μου λέει ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό να με βοηθήσεις, θέλω να λένε ηθοποιοί τις ειδήσεις. Έκανα το δοκιμαστικό, με πήραν και αυτό το προσωρινό που πήγα να λέω τις ειδήσεις, κράτησε 17 χρόνια. Μέχρι που με έδιωξαν! Ευτυχώς, Παναγία μου! Ο Θεός να τον έχει καλά αυτόν που με έδιωξε, που δεν θυμάμαι ποιος είναι πια!

Ήμουν πάρα πολύ καλός υποτίθεται και μου είχαν δώσει μια δική μου εκπομπή των ειδήσεων, αλλά λεγόταν «Η ζωή στην Ελλάδα». Δεν έλεγα πια ειδήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, παρουσιάζαμε θέματα από όλη την Ελλάδα. Εμείς είχαμε παρουσιάσει πρώτη φορά τον Τάκη Ζαχαράτο, τον κομμωτή από την Πάτρα που κάνει φοβερές μιμήσεις. Ένα απόγευμα πήγα για να κάνω την εκπομπή και μου λέει ο αρχισυντάκτης: «Είναι και η τελευταία εκπομπή! Την έκοψε ο διευθυντής γιατί θεωρεί ότι είναι ακριβή!». Ενώ ήταν η μόνη ειδησεογραφική εκπομπή που έβγαζε τα έξοδα της. Αυτός τη θεώρησε ακριβή, την έκοψε και μετά από αυτή την τελευταία εκπομπή έφυγα από την ΕΡΤ και δεν ξαναπάτησα. Τους έκανα αγωγή ζητώντας αποζημίωση. Φυσικά την έχασα, γιατί πως να τα βάλεις με το δημόσιο. Έκτοτε είμαι πάρα πολύ καλά γιατί από τότε η καριέρα μου εκτοξεύθηκε, έγινα σταρ μέσα σε μια νύχτα.»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην όμορφη σχέση που είχε με τη γιαγιά του Κατίνα Παξινού, αλλά και το πόσο χάλασαν οι σχέσεις του με τον σύζυγο της Αλέξη Μινωτή μετά το θάνατο της : «Δεν εξομαλύναμε ποτέ τις σχέσεις μας με τον Αλέξη Μινωτή. Δεν με αναζήτησε ποτέ, αφού αυτός με έδιωξε, αυτός μου φέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ λυπηρή ιστορία, γιατί τα χαλάσαμε για τα λεφτά. Για τη διαθήκη της γιαγιάς μου που τα άφησε στην μάνα μου και δεν τα άφησε σε αυτόν. Είναι πολύ δυσάρεστο. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ίσως ο μεγαλύτερος που έχει περάσει από την Ελλάδα, αλλά ένας πολύ μίζερος άνθρωπος. Τσιγκούνης παντού.

Δεν με βοήθησε. Με πήρε στο Εθνικό υποτίθεται για να με βοηθήσει και με έδιωξε. Γιατί ήμουν νέο παιδί τότε, συνδικαλίστηκα και με πέταξε έξω.

Με έβγαλε εκτός εαυτού στο Ηρώδειο, γιατί όταν με απέλυσε ήρθαμε στα χέρια. Του έκανα μήνυση, μου έκανε κι αυτός. Την έχασα φυσικά.

Όταν πέθανε πήγα στη Μητρόπολη και τον συχώρεσα», εκμυστηρεύτηκε ο ηθοποιός.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!