Ελπίδα: «Η ΕΡΤ δεν βοήθησε τότε στη Eurovision, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο»

Ελπίδα

«Στο Ισραήλ, όπου γινόταν ο διαγωνισμός, μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια», λέει η Ελπίδα για τον «Σωκράτη».

Στη στήλη “Secret Stories” της εκπομπής Πάμε Δανάη και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Ελπίδα. Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη Eurovision και τον «Σωκράτη», αλλά και στο τραγούδι “Τώρα ζω” με το οποίο εκπροσώπησε την Κύπρο.

«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Έγινε εθνικός διαγωνισμός με 6 τραγούδια και ο ‘Σωκράτης’ έφτασε στον τελικό. Το τραγούδι μου βγήκε πρώτο από τις ψήφους των δημοσιογράφων και του κοινού. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε αρχικά η Ελπίδα.

Η Ελπίδα είπε στη συνέχεια: «Μαζί μου ήταν η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη και το καμαρώνω. Στο Ισραήλ, όπου γινόταν ο διαγωνισμός, μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια».

Κλείνοντας, η Ελπίδα ανέφερε: «Μόνο η εταιρία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δε βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο. Το ΡΙΚ με παρακάλεσε να πω το τραγούδι ‘Τώρα ζω’, δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision.

Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά με το ΡΙΚ είχαμε άψογη σχέση και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, σε κάποιους αρέσει το τραγούδι, σε εμένα καθόλου».