Έλντα Πανοπούλου: «Το MEGA είναι η ζωή μου, είναι η ευκαιρία μου, είναι η πραγματοποίηση των ονείρων μου»

«Είναι κρίμα που δεν λειτουργεί το MEGA. Πρέπει κάποτε να πάψουν να....»

Καλεσμένη στην εκπομπή La Biri Biri στο Epsilon, η Έλντα Πανοπούλου αναφέρθηκε στην τηλεόραση και στην αποχή της από αυτή, αν και η ίδια στο παρελθόν έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και ως ηθοποιός σε ελληνικές σειρές, αλλά και ως παρουσιάστρια σε εκπομπές. Γιατί εφόσον έχει υπηρετήσει με επιτυχία την τηλεόραση και ως παρουσιάστρια δεν έχει ένα talk show για παράδειγμα αυτή τη στιγμή; Δείτε όσα απάντησε στην Χριστίνα Λαμπίρη και όσα ανέφερε για την εκπομπή Μεταξύ μας αλλά και το MEGA.

Για την τηλεόραση και την αποχή της από την παρουσίαση
[dfp_ads id=236982]

«Με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Δεν ξέρω τι αποζητεί σήμερα η τηλεόραση. Εάν η τηλεόραση αποζητεί ανθρώπους που θέλουν να πουν αλήθεια στον κόσμο. Που αισθάνονται υποχρέωση τους να έχουν μια καλλιέπεια κι έναν σωστό τρόπο συμπεριφοράς όταν απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό όπως αυτό της τηλεόρασης. Κι αισθάνονται την υποχρέωση να μιλήσουν πολύ καλά τη γλώσσα τους. Κι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα αργκό και την παραφθορά της μητρικής μας σπουδαίας ελληνικής γλώσσας. Αν αυτά είναι ζητούμενα για την τηλεόραση σήμερα, εγώ θέλω να είμαι στην ελληνική τηλεόραση σήμερα.

Έχω να πω κάτι στην τηλεόραση σήμερα. Αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, δεν δημιουργούμε εμείς τα προγράμματα των καναλιών. Χαίρομαι που μου το λες γιατί εκτιμώ απίθανα τη γνώμη σου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο, σήμερα έτσι όπως είναι τα πράγματα και έτσι όπως τα βλέπω, αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και οι άνθρωποι που υπηρετούν πολύ σωστά το μέσο, αλλά υπάρχει μια πληθώρα προσώπων και εκπομπών που δεν χρησιμοποιούν σωστά το μέσω κατά την άποψη μου. Και η ψυχαγωγία μπορεί να υπάρχει και η διασκέδαση.»

Για το «Μεταξύ μας»

Με την Σοφία Βόσσου ήμασταν ελεύθερες να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Δηλαδή κάναμε σύσκεψη και εγώ κανόνιζα από την προηγούμενη μέρα με όλους τους συνεργάτες ποιο είναι το σκετς, ποιο το νούμερο και ποιες οι χορογραφίες οι κωμικές και πως μπορούμε να συνθέσουμε μια ολόκληρη εκπομπή πάνω στους σημαντικούς μας καλεσμένους. Χωρίς να έχουμε την υποχρέωση ούτε να πουλήσουμε ούτε το βρακάκι, ούτε την κρεμούλα, ούτε τα σωβρακάκια τα ειδικά, ούτε τις θερμάστρες.

Συγχωρείστε με, λέω την πραγματικότητα. Όταν ένας παρουσιαστής σήμερα έχει την υποχρέωση να κινηθεί σε πάρα πολύ συγκεκριμένα πλαίσια, μειώνεται ο χρόνος παραγωγικότητας του, ο χρόνος της δημιουργίας του. Γιατί αν εγώ θέλω να έχω σε μια εκπομπή τη Χριστίνα Λαμπίρη, θέλω να την έχω κοντά μια μία ώρα, να αναπτύξω την κουβέντα μαζί της, να συγκινηθούμε μαζί, να γελάσουμε μαζί. Δεν το προλαβαίνω αν πρέπει στα 5 λεπτά να κάνω μια διακοπή για να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, όσο καλό κι αν είναι και όσο κακό και αν είναι.

Αυτό είναι ένα θέμα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική τηλεόραση και καλούνται οι παρουσιαστές και οι πολύ έμπειροι και οι πολύ καλοί να υπηρετήσουν μια τέτοια κατάσταση που τους φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχουν το χρόνο να αναπτύξουν αυτή τη σχέση με τον καλεσμένο τους.

Κάναμε τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Η δική μας επιτυχία στην οποία αναφέρεστε για τότε και σας ευχαριστώ, είναι γεγονός. Κάναμε τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης. Τίποτα δεν στεκόταν απέναντι μας, και για τα 3 χρόνια, είναι αλήθεια. Είχαμε όμως την ελευθερία να έχουμε καλεσμένο τον Γιάννη Πάριο και να αφιερώσουμε την εκπομπή μας στον Γιάννη Πάριο χωρίς να διακόψουμε την τόσο σημαντική ομιλία του για να πετάξουμε το διαφημιστικό μιας θερμάστρας ή μιας σόμπας.

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες της εποχής γιατί τις ζούμε όλοι ανεξαιρέτως, αντιλαμβάνομαι τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι άνθρωποι σήμερα να εργαστούν στην τηλεόραση και ενδεχομένως κάποια στιγμή να δείτε και εμένα να κάνω τι ίδιο γιατί θα είμαι υποχρεωμένη να το κάνω από σεβασμό προς τον επικείμενο εργοδότη μου.»

Το MEGA

«Είναι κρίμα που δεν λειτουργεί το MEGA. Πρέπει κάποτε να πάψουν να αντιμετωπίζουμε τα αντικείμενα σαν αντικείμενα. Δεν υπάρχει μια τηλεόραση που ξαφνικά αποφάσισε σαν παγκόσμιος νους να αρχίσει να εκπέμπει στην ανθρωπότητα. Υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτά τα μέσα. Υπάρχει κάποιος που σχεδίασε έναν προγραμματισμό.Υπάρχουν άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι, νέα παιδιά, που τελείωσαν μια σχολή και έκαναν όνειρα να μπουν στην τηλεόραση και να παράξουν έργο. Υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εμένα που ήμασταν νέοι όταν ξεκινούσαμε τη δουλειά μας στην τέχνη και ήταν όνειρο μας να εμφανιστούμε στην τηλεόραση.

Και υπήρξε αυτή η τηλεόραση. Το MEGA για εμένα δεν είναι αυτοί που το δημιούργησαν, δηλαδή οι έχοντες τα χρήματα, δεν είναι ο Μπόμπολας, δεν είναι ο Ψυχάρης, δεν είναι ο Βαρδινογιάννης. Δεν είναι αυτό το MEGA για μένα. Το MEGA είναι η ζωή μου, είναι η ευκαιρία μου. Είναι η πραγματοποίηση των ονείρων μου. Και το να κλείσει το Μεγάλο Κανάλι να ξέρετε και για τον κόσμο δεν είναι ότι θα πληγεί ο Βαρδινογιάννης, α το μεγάλο κεφάλαιο, α και τι μας νοιάζει, είναι ότι θα πληγούν θέσεις εργασίας για πάρα πολλά λεφτά που βγαίνουν σήμερα στη δουλειά μας και είχαν ανάγκη την ελληνική μυθοπλασία που παρήγαγε το MEGA τόσα χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα».