Ελλήνων Γεύσεις στην Καλαμάτα

Η σεφ Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει με την εκπομπή «Ελλήνων γεύσεις» στην Καλαμάτα σήμερα στις 15.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Προτείνει γεύσεις χειμωνιάτικες και κλασσικές αλλά φτιαγμένες με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο ελκυστικό και πάντα νόστιμο!

Ταξιδεύει σε έναν όμορφο τόπο, με τον Ταύγετο στη μια του μεριά και τη χειμωνιάτικη θάλασσα στην άλλη και με σήμα κατατεθέν του, την ελιά και το ελαιόλαδο! Την Καλαμάτα.

Πριν φτάσει όμως στον προορισμό της, κάνει μία στάση στην Τρίπολη για νόστιμο τοπικό αυγοκομμένο πατσά και παραδοσιακά αλλαντικά Τριπόλεως .

Ξεκινάει το γεύμα της φτιάχνοντας μία πράσινη σαλάτα που γίνεται αμέσως ξεχωριστή από τις πικάντικες τυρομπαλίτσες που τη συνοδεύουν.

Και για κυρίως μαγειρεύει ένα κυριακάτικο φαγητό, που όμως οι δύο διαφορετικοί κιμάδες είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα κλασσικά.

Και συνεχίζει την περιπλάνησή της στην Καλαμάτα, σε μια ποτοποιία που αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης και της ιστορίας του τόπου.

Κλείνει το ταξίδι της στην Καλαμάτα γλυκά, με παραδοσιακό μεσσηνιακό μαλακό παστέλι!

Και πίσω στην κουζίνα της ολοκληρώνει το μενού, με φαντασία, φτιάχνοντας ένα ροζ ριζότο, με παντζάρι της εποχής που είναι νόστιμο και θρεπτικό.

Ένα επεισόδιο γεμάτο εικόνες, χρώματα και γεύσεις .