Ελλάδα έχεις ταλέντο: Οι συμμετοχές που συγκίνησαν τον Σάκη Τανιμανίδη

Σάκης Τανιμανίδης

Τα μηνύματα που θέλησε να περάσει ο παρουσιαστής στο κοινό...

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι υποψήφιοι στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» θέλουν να περάσουν, μέσα από τις παρουσιάσεις των ταλέντων τους, κάποια κοινωνικά μηνύματα για τον ρατσισμό, τη βία, την κοινωνική αποξένωση, τη διαφορετικότητα. Και τα καταφέρνουν. Το κοινό αντιδρά θετικά με όσα εισπράττει από τους καλλιτέχνες επί σκηνής και οι κριτές τοποθετούνται βάσει όσων βλέπουν και αξιολογούν.

Ο Σάκης Τανιμανίδης έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πολυπολιτισμικότητας και της αποδοχής όλων των ανθρώπων όχι με βάση την εθνικότητά τους. Ο Σάκης έχει αναφορές και εμπειρίες που δίνουν νόημα και υπόσταση σε όσα έχει πει από την καρέκλα του κριτή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» με αφορμή τις παραστάσεις υποψηφίων που του κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το πρώτο ήταν με την ομάδα τριών τενόρων με καταγωγή από τη Νότια Αφρική και το δεύτερο ήταν με το τραγούδι μιας 16χρονης που μιλούσε για το δράμα των προσφύγων.

Στις τοποθετήσεις του, ο παρουσιαστής μίλησε για τη διαφορετικότητα, την αμοιβαία αποδοχή, στο σεβασμό και στην προαγωγή πολλαπλών πολιτισμών, στοιχεία που ο ίδιος τα έχει ενσωματώσει από νεαρή ηλικία στην κουλτούρα του.

 

Κάνοντας παρέα από τα φοιτητικά του χρόνια με παιδιά από διαφορετικές χώρες που βρέθηκαν στην Αμερική να σπουδάσουν αλλά και μετά όταν ξεκίνησε καριέρα στην τηλεόραση με τα αμέτρητα ταξίδια του όπου γνώριζε λαούς, κουλτούρες και συνήθειες άλλων λαών, ο Σάκης τονίζει με κάθε ευκαιρία αυτό που και ο ίδιος πιστεύει βαθιά και δεν είναι απλά μια «τηλεοπτική» άποψη.