Ελισάβετ Μουτάφη: Τι απαντά ο εφημέριος για το περιστατικό στο προαύλιο της εκκλησίας;

Ελισάβετ Μουτάφη

"Κλείνουμε το απόγευμα την καγκελόπορτα και πολύ πιθανό ήταν εκείνη η ώρα που έγινε το περιστατικό".

Ένα απίστευτο περιστατικό που έζησε σε προαύλιο εκκλησίας γνωστοποίησε η Ελισάβετ Μουτάφη τη Δευτέρα, μέσα από ανάρτησή της στο Instagram. Η ηθοποιός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έβγαλα το σκυλάκι μου, την Αγγελική, βόλτα και στην Αχαρνών είναι μια εκκλησία, Καθολικών, δεν ξέρω τι; Έχει ένα προαύλιο και ένα πάρκο, μπήκα με το σκυλί δεμένο κανονικά, νόμιμα εννοώντας μια βόλτα να κάνω. Με έδιωξαν από το προαύλιο της εκκλησίας, είναι ιδιωτικός χώρος. Απέξω βέβαια έχει κάτι ταμπέλες που λένε είδη ευλάβειας. Μάλλον πουλάνε είδη ευλάβειας κι εκκλησιαστικά είδη. Ο κόσμος μπορούσε να μπει στο προαύλιο, εγώ με το σκυλί απαγορευόταν. Και αφού είπα ότι δεν μπορεί – τώρα εντάξει δεν είμαι και ειδικός – φαντάστηκα ότι ένα προαύλιο εκκλησίας δεν μπορεί να είναι ιδιωτικός χώρος. Με εκβίασαν, με απείλησαν ότι θα με κλειδώσουν μέσα».

Στο Πρωινό την Τρίτη, σε απευθείας σύνδεση, ο Πατέρας Βησσαρίων απάντησε για το περιστατικό τα εξής:

«Πιθανό να έγινε κάποια παρεξήγηση του τύπου ότι εμείς το απόγευμα κλείνουμε τον χώρο γιατί είναι ιδιωτικός χώρος, είναι ιδιωτική εκκλησία και δίπλα είναι και το σπίτι μας. Κλείνουμε το απόγευμα την καγκελόπορτα και πολύ πιθανό ήταν εκείνη η ώρα που έγινε το περιστατικό. Μήπως ήταν κάποιος ξένος που μπήξε μέσα και δημιούργησε το περιστατικό; Ζητώ συγγνώμη στην κ. Μουτάφη γι’ αυτή την αναταραχή».