Ελένη Βιτάλη: «Νομίζω ότι η καταγωγή μου είναι Ρομά, αλλά όχι τσαντιράδες»

Ελένη Βιτάλη

"Είμαι η μόνη που ψάχνω να βρω τις ρίζες μου" εξομολογείται η Ελένη Βιτάλη.

Την Ελένη Βιτάλη είδαμε στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα σε μουσική σκηνή της πόλης. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, η αγαπημένη ερμηνεύτρια επέλεξε να γυρίσει πίσω στον χρόνο και να μοιραστεί τους προβληματισμούς που φέρει για την καταγωγή της.

Ειδικότερα, η Ελένη Βιτάλη εξομολογήθηκε πως «ο μπαμπάς μου ήταν σε μια οικογένεια όπου υπήρξαν έξι παιδιά στη Λαμία. Ο παππούς έπαιζε βιολί και είχε όραμα να δει τα παιδιά του Ευέλπιδες. Κανένα όμως δεν πήγε προς τα εκεί, όλα ερωτεύτηκαν και ήταν φτιαγμένα για την μουσική. Πάππου προς πάππου».

«Δεν ξέρω από που ήρθαν όμως! Είμαι η μόνη που το ψάχνω για χρόνια. Ψάχνω να βρω τις ρίζες μου. Μαζί με τις δικές μου όμως, τα πήρε και η Βασιλική που είχε παντρευτεί τον Μαρκόπουλο τότε! «Τι με νοιάζει εμένα μωρή που παντρεύτηκες; Είπα εγώ για σένα τίποτα;» της είχα πει. Θα σας πω και κάτι, παιδιά. Είμαι από πάνω, τα βλέπω έτσι τα πράγματα και γελάω πάρα πολύ».

«Σήμερα πως δεν κατέληξα, από την Λαμία είναι οι άνθρωποι. Εγώ όμως θέλω να δω και ποια είναι η πολύ πίσω γενιά, την οποία όμως κανείς δεν μπορεί να την βρει. Νομίζω ότι η καταγωγή μου είναι Ρομά, όπως οι Χαλκιάδες και οι Σουκέοι, αλλά όχι τσαντιράδες. Εκεί είναι το θέμα. Δεν ζούσαν σε τσαντίρια αυτοί. Δεν ξέρω, όμως, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πεθαίνουν κιόλας! Τι πάνε και πεθαίνουν; Να μας πούνε πρώτα και μετά ας πεθάνουν» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Ελένη Βιτάλη στη νέα τηλεοπτική της εμφάνιση στην ΕΡΤ.