Ελένη Ράντου: «Το σύστημα είχε δώσει τα κλειδιά στα χέρια σε όσους έχουν δεχθεί καταγγελίες»

Ελένη Ράντου

"Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και να σε εμπιστεύεται το σύστημα;" εξέφρασε την εύλογη απορία της η Έλένη Ράντου.

Στο Προσωπικά με την Έλενα Κατρίτση βρέθηκε καλεσμένη η Ελένη Ράντου και φυσικά αναφέρθηκε στο θέμα των καταγγελιών που γίνονται στον χώρο της Τέχνης για σεξουαλική κακοποίηση.

«Και ποιος δεν έχει ζήσει. Τα περισσότερα περιστατικά τα θυμάμαι πριν γίνω ηθοποιός… Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση κι η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Για τον χώρο μας πουλά πιο πολύ επικοινωνιακά… Επειδή οι άνθρωποι τολμούν να πούνε αυτά που έχουν βιώσει, έχει ενοχοποιηθεί ο χώρος ότι είναι μόνο έτσι… Συμβαίνει σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Είμαι σοκαρισμένη με όλα αυτά και με έπιασαν αδιάβαστη. Ήξερα για ανάρμοστες συμπεριφορές αλλά όχι τέτοιες πληροφορίες.

Αυτό που παρατηρώ γιατί προσπαθώ να πάρω μια απόσταση κι αυτό με σοκάρει, είναι πως ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει αυτήν την κατάχρηση εξουσίας. Όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί είναι αυτά που όλο το σύστημα τους έχει δώσει πολλά μπράβο και στα χέρια τους έχουν δώσει κλειδιά. Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και να σε εμπιστεύεται το σύστημα; Το σύστημα άρα σε ενθαρρύνει γιατί σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί.»

Δες το βίντεο εδώ