Ελένη Ράντου: «Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι ο εθνικός μας πασατέμπος!»

«Κάνει φριχτές μπαναλιτέ ή κάνει απελπισμένες κινήσεις»

Η ηθοποιός Ελένη Ράντου μίλησε στο Tv Εθνος και την Αντιγόνη Καραλη για την επιτυχία της περιοδείας της με την παράσταση «Καταδικός μου» αλλά και το τηλεοπτικό τοπίο..

Δε φοβηθήκατε , σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, να βγείτε περιοδεία;

Όταν το πήρα απόφαση ήταν… ή ταν ή επί τας. Στην προετοιμασία φοβήθηκα πολύ. Συνάντησα ένα τοπίο επισφαλές. Εκεί κάπου τρόμαξα γιατί είδα ότι, εάν πάνε μέτρια τα πράγματα, θα είναι μια οικονομική καταστροφή. Ευτυχώς, ή αποδοχή της παράστασης απάλυνε τον τρόμο μου.

Πώς αισθάνεστε που το «Κωνσταντίνου και Ελένης» προβάλλεται ακόμη και κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης;

Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα. Δεν μπορώ να δω το γεγονός με απόσταση. Στην αρχή με κολάκευε. Τώρα είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου. Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι ο εθνικός μας πασατέμπος!

Πως σας φαίνεται το τηλεοπτικό τοπίο σήμερα;

Σε μεταβατική περίοδο. Σε αναζήτηση. Σε λίγα χρόνια η τηλεόραση θα είναι διαφορετική από αυτό που ξέραμε. Ψάχνει, ψάχνεται, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με λιγότερα λεφτά, κάνει φριχτές μπαναλιτέ ή κάνει απελπισμένες κινήσεις. Θέλει να βρει έναν καινούριο τρόπο επικοινωνίας, σίγουρα φτηνότερο, αλλά δεν μπορεί να απεμπλακεί κι από τον παλιό.

Το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό ή υπάρχει και δημιουργική κρίση;

Οι άνθρωποι έχουν φάει τόσα «φέσια» που είναι όλοι πολύ διστακτικοί στο να ξεκινήσουν μια συνεργασία. Δεν σημαίνει ότι το καλό σενάριο είναι το ακριβό σενάριο. Αλλά υπάρχει δυσπιστία στον χώρο έπειτα από τόσα περιστατικά εξαπάτησης. Υπάρχει κι ένας βαθμός που λέει «ως εδώ αντέχω να δοκιμάζομαι»

Μιλάτε για αξίες που κάποτε δεν τις υπολογίζαμε. Αισθανθήκατε ποτέ ντεμοντε;

Ζήσαμε για χρόνια μια κατάσταση υπερβολής, όλα στο υπέρ… Όποιος δεν είχε μπει ποτέ σε αυτό το παιχνίδι, τώρα ανταμοίβεται. Γιατί δεν είπε πολλά, δεν πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οτιδήποτε πουλάει αγάπη, μεράκι και χαμηλούς τόνους σήμερα επιβραβεύεται. Σα να ψάχνει ο κόσμος την ουσία που την είχε ξεχάσει. Αυτή την εποχή η ουσία λάμπει!

Διαβάστε ακόμα:

Ελένη Ράντου: «Δεν μπορούσα να πάω την κόρη μου στις κούνιες γιατί μου ζητούσαν αυτόγραφο»

Ελένη Ράντου: «Με τον έρωτα ήμουν άτσαλη, γιατί ένιωθα…»
 
Ελένη Ράντου: «Εάν ήμουν ουραγός του Βασίλη μπορεί να είχα θέμα»

Η Ράντου αποκάλυψε στη Γερμανού γιατί κόπηκε το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή»!

Το μήνυμα της Ελένης Ράντου για τον Σάκη Μπουλά και η φωτογραφία που ανέβασε!

Η αποκάλυψη Ρώμα και Ράντου για το «Κωνσταντίνου και Ελένης»