Ελένη Κρίτα: «Αδικήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης, είναι υπερβολικό που την πλήρωσε τόσο ακριβά»

Ελένη Κρίτα

«Δε νομίζω ότι έπρεπε να τον λιθοβολήσουμε επειδή έκανε ένα πιο χυδαίο φλερτ», είπε η Ελένη Κρίτα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» έδωσε η Ελένη Κρίτα. Η ηθοποιός μίλησε για την καριέρα της, το κίνημα metoo, τον Παύλο Χαϊκάλη και το ηλικιακό φάσμα στην τηλεόραση.

«Το “Παρά Πέντε” μου άνοιξε νέους δρόμους και μου έδωσε καινούργια καριέρα. Ακόμα με φωνάζουν δράκουλα. Οι πιο αστείες στιγμές από τα γυρίσματα ήταν όταν η Ζουμπουλία με πέταξε στην πισίνα», είπε αρχικά η Ελένη Κρίτα.

Η Ελένη Κρίτα είπε στη συνέχεια: «Από μικρή με έτρωγε να ασχοληθώ με την υποκριτική ενώ ήμουν πολύ δειλό παιδί. Ασχολήθηκα με την υποκριτική ενώ ήδη είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η μητέρα μου απόρησε και είπε “εσύ θα κάνεις θέατρο, που δεν έλεγες ούτε ποίημα;”».

Για την περίοδο που έχασε χρήματα από τη δουλειά της, η Ελένη Κρίτα ανέφερε: «Έχει συμβεί στη δουλειά να μην πάρουμε τα λεφτά μας αλλά δεν έχω μετανιώσει κάποια επιλογή μου. Σε καμία δουλειά δεν επέτρεψα να θιχτεί η αξιοπρέπειά μου. Με είχε πιάσει απελπισία όταν είχα χάσει πολλά χρήματα από δουλειά».

Για το κίνημα metoo, η Ελένη Κρίτα απάντησε: «Η δική μου γενιά ήταν πιο ανθεκτική, βιώναμε αυταρχικές συμπεριφορές. Είχα υποστεί κακές συμπεριφορές στα πρώτα μου χρόνια στη δουλειά. Στο κομμάτι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων έβαζα πάντα τα όριά μου και αν έβλεπα ότι δε με παίρνει, έφευγα».

Για τις απώλειες της ζωής της, η Ελένη Κρίτα είπε: «Λένε να μη σου δώσει ο θεός αυτά που δεν μπορείς να αντέξεις. Άντλησα δύναμη από τους δικούς μου ανθρώπους για να μπορέσω να συνεχίσω», είπε για την απώλεια της νύφης της, η οποία έφερε έναν νέο ρόλο στη ζωή της: «Η εγγονή μου είναι 14 ετών. Μου κάνει μαθήματα για τα social media».

Η Ελένη Κρίτα είπε στη συνέχεια: «Μετά τα 50 – 55 οι γυναικείοι ρόλοι λιγοστεύουν στην τηλεόραση. Στα σήριαλ, τους άνδρες 50 – 55 ετών τους ερωτεύονται νεότερες. Αντίστοιχοι γυναικείοι ρόλοι δεν υπάρχουν».

Κλείνοντας, η Ελένη Κρίτα απάντησε για τον Παύλο Χαϊκάλη: «Αδικήθηκε. Δεν είχε γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία ώστε να εκκρεμεί δίκη. Είναι υπερβολικό ότι το πλήρωσε τόσο ακριβά. Δε νομίζω ότι έπρεπε να τον λιθοβολήσουμε επειδή έκανε ένα πιο χυδαίο φλερτ. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην υποκριτική, δεν ξέρω αν θα έχει την αποδοχή του κόσμου».