Ελένη Καρουσάκη: «Είναι τόσο μεγάλα τα ψυχικά τραύματα από το Μάτι, που δεν πληρώνονται»

Ελένη Καρουσάκη

"Εγώ είχα πάει νοσοκομείο γιατί είχα πρόβλημα με τα μάτια από τις σπίθες αλλά ήταν τόσο φρικτό όλο αυτό..." δήλωσε η Ελένη Καρουσάκη.

Η Ελένη Καρουσάκη μίλησε στο Καλοκαίρι #not για την φρικτή εμπειρία που έζησε, πριν από τρία χρόνια στην φωτιά στο Μάτι κι ο τραγικός απολογισμός ήταν ο θάνατος 102 ατόμων.

«Το έζησα από κοντά κι έπεσα για τέσσερις ώρες στη θάλασσα και κολύμπησα. Ήρθαν και μας μάζεψαν οι βάρκες για να σωθούμε. Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαδιακή για όλη την Ελλάδα. Πάθαμε πολύ σοβαρές ζημιές και προσπαθούμε χρόνο με τον χρόνο να τις φτιάξουμε. Το ποσό των 5.000 ευρώ πήρε το κάθε σπίτι, που έπαθε ζημιά» σημείωσε αρχικά η Ελένη Καρουσάκη.

«Από εκεί και πέρα είναι τόσο μεγάλα τα ψυχικά τραύματα που έχει αφήσει αυτό το πράγμα, που για αυτά όσα λεφτά και να δώσεις, δεν πληρώνονται. Κάηκαν αυτοκίνητα αλλά είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν υπήρχε σκέψη τότε, ήταν μαύρα όλα. Την επόμενη μέρα μας άφησαν κι είδαμε τι είχε γίνει. Εγώ είχα πάει νοσοκομείο γιατί είχα πρόβλημα με τα μάτια από τις σπίθες αλλά ήταν τόσο φρικτό όλο αυτό, που ακόμα έχουν την περιοχή παρατημένη» δήλωσε η Ελένη Καρουσάκη.