Ελένη Δήμου: «O Victor Vernicos πρέπει να φτιάξει την άρθρωση για να καταλαβαίνουμε – Αμφισβητώ την αισθητική των 5 κριτών»

Ελένη Δήμου

"Είναι δυνατόν να δώσουμε 4αρι στην Κύπρο; Για ποιο λόγο; Για να αποκλείσουμε τη 10η θέση; Αυτό πιστεύω! Να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη αυτοί οι 5 παραγωγοί", λέει η Ελένη Δήμου.

Η Ελένη Δήμου, μετά από όλα όσα είδαμε να συμβαίνουν με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2023, αλλά και με τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής, τοποθετήθηκε στην εκπομπή Πρωινό μας. Η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια…

«Εγώ δεν θέλω να πω για το παιδί κάτι. Το μόνο που θέλω να πω, μια πολύ φιλική συμβουλή, επειδή δεν κατάλαβα πολλά πράγματα από τη συνέντευξη που έδωσε, χρειάζεται λίγο να φτιάξει την άρθρωσή του και στα αγγλικά του και στα ελληνικά του, για να καταλάβουμε κιόλας. Αυτό ήταν, δεν ήταν τεχνικό το πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα με την άρθρωση.

Δεν φταίει το παιδί, άλλοι επέλεξαν να πάει. Το παιδί μια χαρά, πήγε, τραγούδησε, δεν κατάλαβε ότι εκπροσωπεί μια χώρα ολόκληρη, έκανε την πλάκα του, είπε το τραγούδι του το οποίο το είχε γράψει και πιο μικρός, μια χαρά, γιατί να τα βάλουμε με το παιδί; Να τα βάλουμε με αυτούς που αποφασίζουν τι θα στείλουμε στην Eurovision, έναν καλλιτέχνη που εκπροσωπεί ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν είναι ένας τοπικός διαγωνισμός, είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός.

Καταλάβατε γιατί θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξεπεράσουμε την Παπαρίζου; Γιατί η Παπαρίζου ήταν κούκλα, καλοντυμένη, φωνάρα, είχε ένα τραγούδι εκπληκτικό με άρωμα Ελλάδας και μία χορογραφία του Φωκά συγκλονιστική. Γι’ αυτό δεν μπορούμε πια να πλησιάσουμε πολύ κοντά στην πρώτη θέση, γιατί επειδή το πήραμε μια φορά το έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολύ χαλαρά. Δεν είναι όμως έτσι, την προσωπική μου άποψη εκφράζω και ας διαφωνήσει όποιος θέλει μαζί μου», είπε η Ελένη Δήμου.

«Αυτό το 4αρι στην Κύπρο είναι απαράδεκτο! Δεν έχουν κανένα λόγο που το έκαναν. Αν ψήφιζαν την Σουηδία ή την Ιταλία θα έλεγα έδωσαν το 12αρι εκεί. Μα το έδωσαν στο Βέλγιο; Ένας λογικός άνθρωπος να μου πει με ποια λογική δεν έδωσαν το 12αρι σε αυτή τη φωνάρα με το υπέροχο τραγούδι; Δεν δίνουμε το 12αρι στο σπίτι μας; Είναι αδέλφια μας. Είναι δυνατόν να δώσουμε 4αρι; Για ποιο λόγο; Για να αποκλείσουμε τη 10η θέση; Αυτό πιστεύω! Να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη αυτοί οι 5 παραγωγοί. Αμφισβητώ πάρα πολύ την αισθητική τους», τόνισε η Ελένη Δήμου.