Ελένη Ασημάκη: Συγκλονίζει η εξομολόγησή της για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της – «Οι κρίσεις είναι επώδυνες»

Ελένη Ασημάκη

«Κατάλαβα ότι θα φύγω από το GNTM γιατί κανένας γιατρός δεν έδινε την άδεια για να συνεχίσω. Έκλαψα γιατί ένιωσα ότι οι κόποι μου δεν ανταμείφθηκαν»

Την Ελένη Ασημάκη υποδέχθηκε η Ελεονώρα Μελέτη το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή “Μεσάνυχτα”. Το όμορφο κορίτσι του GNTM που ενώ την είχαν χρίσει ως το μεγάλο φαβορί για τον πολυπόθητο τίτλο, τελικά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και την υποχρεώνει σε μεταγγίσεις αίματος κάθε 14 μέρες.

«Είναι μια ανωμαλία στο αίμα, στην ουσία τα αιμοσφαίριά μου έχουν σχήμα δρεπανιού και όταν περνάνε από τις αρτηρίες, επειδή έχουν αυτό το σχήμα, βουλώνουν με αποτέλεσμα να μην περνάει οξυγόνο. Κι έτσι δημιουργείται η κρίση της δρεπανοκυτταρικής που είναι επώδυνες κρίσεις, σε διάφορα μέρη του σώματος.

Για να το ξεπεράσεις αυτό χρειάζεται να μπεις στο νοσοκομείο, ενδοφλέβια παυσίπονα, ορούς και μεταγγίσεις. Επειδή σε μικρή ηλικία πάθαινα συχνά κρίσεις, με τους γιατρούς αποφασίσαμε να μπω σε μεταγγίσεις κάθε 14 μέρες. Το κάνω αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια. Η πρώτη μετάγγιση ήταν επώδυνη, πονούσα όταν περνούσε το αίμα, τώρα το έχω συνηθίσει.

Ήθελα η αρχή της καριέρας μου ως μοντέλο να είναι στο GNTM. Τα αδέλφια μου με ενθάρρυναν όταν τους είπα ότι δήλωσα συμμετοχή. Είχα αγχωθεί πάρα πολύ στην οντισιόν. Κατάλαβα ότι θα φύγω γιατί κανένας γιατρός δεν έδινε την άδεια για να συνεχίσω. Έκλαψα γιατί ένιωσα ότι οι κόποι μου δεν ανταμείφθηκαν», είπε μεταξύ άλλων η Ελένη Ασημάκη.