Ελένη Ανουσάκη: «Ήρθε η ώρα να πω την αλήθεια»

Ελένη Ανουσάκη

"Οι αρχές συνόδευαν όλους τους ηθοποιούς και τα βλέμματα των αστυνομικών ήταν έντονα" ομολόγησε η Ελένη Ανουσάκη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Ανουσάκη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά. Μέσα σε όλα, η γνωστή ηθοποιός γύρισε πίσω στο χρόνο, στο μακρινό 1964 όταν και η αστυνομία φέρεται να της είχε απαγορεύσει την είσοδο στο φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μιλήστε μου για το 1964 όταν η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδό σας στο φεστιβάλ κινηματογράφου.

Ήρθε η ώρα να πω την αλήθεια λοιπόν. Όταν γύρισα από την Ιταλία πήγα στη θεία μου που ήταν ράφτρα και μου έραψε ένα ρούχο δαντελένιο. Ήμουν τότε 48 κιλά και μου έκανε ένα ντεκολτέ. Με το φόρεμα αυτό δεν φαινόταν το στήθος μου, φαινόταν η αρχή. Ένας κύριος που έγραφε χωρίς να ξέρει, ο κύριος Παυλόπουλος από την ΕΡΤ που σήμερα είναι και φίλος μου έγραψε ότι με έπιασε η Αστυνομία. Δεν με έπιασε η Αστυνομία. Οι αρχές συνόδευαν όλους τους ηθοποιούς. Φυσικά τα βλέμματα των αστυνομικών ήταν έντονα. Ο δημοσιογράφος δεν με κάλεσε ποτέ για να με ρωτήσει τι ακριβώς συνέβη. Μετά από δύο ημέρες εμφανίστηκα ξανά με ένα φόρεμα τελείως κλειστό και το έκανα επίτηδες.

Όλα αυτά που συνέβησαν στο θέατρο με τις κακοποιητικές συμπεριφορές υπήρχαν πάντοτε;

Εγώ είμαι κοντά στα θύματα αλλά θα έλεγα ότι αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί νωρίτερα. Έβλεπα πολλούς έρωτες συμφέροντος ανάμεσα σε πρωταγωνιστές αλλά όλα αυτά όχι. Με ενοχλεί σήμερα αυτή η διάθεση για προβολή που υπάρχει γιατί δίνει την ικανοποίηση στους ανθρώπους ότι είναι σπουδαίοι. Να είμαστε σπουδαίοι αλλά να ξέρουμε το μέτρο της γελοιοποίησης μας. Οι κυρίες αυτές έπρεπε να μιλήσουν πιο νωρίς και να προσφύγουν αμέσως στην δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τα γεγονότα αλλά ξέρω πως παλαιότερα τα κανάλια είχαν μεγαλύτερη σοβαρότητα σε αυτά τα ζητήματα.