Εκατομμυριούχος – Άναυδος ο Αρναούτογλου με τις απίστευτες σπουδές της παίκτριας: «Και η κατάληξη είναι μπαρίστας»

Εκατομυριούχος

Το σχόλιο του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις σπουδές της παίκτριας και το πόσο δύσκολη είναι η επαγγελματική αποκατάσταση στη συνέχεια.

Την επόμενη διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, υποδέχθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η νεαρή παίκτρια έχει σπουδάσει σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο τμήμα, το οποίο είναι το Επιστημών Θάλασσας, Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και έχει κάνει μεταπτυχιακό στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Όταν ο παρουσιαστής άκουσε ότι είναι ένα επάγγελμα που δεν έχει μεγάλη απορρόφηση, τη στιγμή που η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα, αντέδρασε.

«Όταν κάποιος τελειώσει και πάρει το πτυχίο, που τον πάνε εδώ στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και όταν η παίκτρια του εξήγησε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη για να απορροφηθούν όσοι έχουν τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα, συνέχισε: «Άρα, η κατάληξη είναι μπαρίστας. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια στα νέα παιδιά γιατί βλέπουν άλλα παιδιά με πτυχία και τόσο διαβασμένα. Δεν πρέπει να μας πούνε πως να απορροφηθεί και για ποιον λόγο κάποιος να το σπουδάσει; Εκτός του ότι είναι πολύ τιμητικό για τον εαυτό σου, αλλά αν έχεις στο μυαλό σου ότι κάπου θα δουλέψεις, μην είσαι αιθεροβάμων και να ξέρεις την αλήθεια.»

«Μια Ελλάδα, που έχει τόση θάλασσα, θα έπρεπε όλους εσάς που ασχολείστε με τα νερά να σας απορροφά αμέσως και να έχετε δουλειά» κατέληξε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.